Hold pause fra orgasmen

Fokus på midlet i stedet for målet giver bedre sex

At komme eller ikke at komme – prøv at lade det være fuldstændig lige meget.  Hav sex for at være sammen, ikke for at få eller give orgasme.  Så opstår der en helt ny slags nærvær. (Foto: All Over Press)
At komme eller ikke at komme – prøv at lade det være fuldstændig lige meget. Hav sex for at være sammen, ikke for at få eller give orgasme. Så opstår der en helt ny slags nærvær. (Foto: All Over Press)
I vores målbevidste tid er sex og orgasmer blevet en del af alt det, vi skal nå. Og vil opnå.

Ikke så snart samlejet er i gang, begynder vi at tænke i fremtid – nemlig på, hvornår vi kommer, hvordan vi kan komme og hvem der kommer først.

Orgasmen er så vigtig, for den er bevis på, at sexen var god og at vi eller vores partner er dygtige elskere. Og kommer den ikke, er det et dårligt knald.

Men prøv at lave orgasmefri sex en gang i mellem. Lav en aftale om, at nu har vi sex, hvor det slet ikke handler om at komme.

Og hvis en eller begge alligevel får udløsning, er det en ekstra bonus – ikke selve

pointen med at være sammen.

Når I er befriet for tanker om, at nu skal han komme og bagefter skal jeg, bliver I også befriet for vanerne. Lige pludselig er der ingen grund til at køre det faste program igennem ’han slikker hende, hun kommer, hun slikker ham, de boller, han kommer’.

Tiden forsvinder
Nu handler det om at være sammen her og nu.

At mærke partnerens hud, dufte til ham eller hende og finde ud af nye måder at tænde hinanden på. Lige som når man er nyforelsket og smækfyldt med hormoner. Her er det ikke orgasmen, der er essentiel, men selve det at være nøgen med og røre ved den elskede.

Tidspresset ryger også, når målet er fjernet. Mange kvinder ved, at det er et spørgsmål om tid, før manden har fået udløsning, og det er bare om at være fokuseret og målrettet, hvis de skal nå at få en orgasme før ham. For når han er kommet, har han brug for at trække sig lidt, og hans begær falder.

Uden jagten på ’The Big O’ kan man bruge al den tid, man vil. Det gør ikke noget, at man holder en pause eller fem, for mandens pik behøver ikke at stritte strunk og stiv hele tiden. Hvis mandens rejsning falder, tja, så betyder det ikke spor, for det er alligevel ikke det, det handler om i nat.

Faktisk er det bedst med pauser, ellers er det svært for manden at holde sin udløsning tilbage.

Plads til leg
En anden fordel er, at det tvinger begge parter til at være aktive. Ofte er der en, som er mest aktiv i sengen – som regel er det manden – men når det bare handler om at være sammen, og ikke om at komme i mål, opper man sig helt automatisk lidt mere – for det handler om at bevare energien ikke om selve afslutningen.

Der bliver pludselig også tid til at lege og eksperimentere: ’Hvordan virker det, hvis jeg gør sådan, når jeg er oppe i hende? Kan han lide, at jeg fører en finger op i ham?’

Og så kan man passende øve sig i at sige noget og bruge flere lyde end normalt, for når der ikke skal være et konkret resultat, bliver det endnu vigtigere at give respons på det, partneren gør.

Orgasmer er forløsende, og vi vil meget nødigt leve uden, men jo mere man fokuserer på dem, desto mindre er man til stede i nuet.

Og hvis man af og til aftaler, at det ikke skal handle om udløsningen i aften, kan det netop være, at det bliver så ophidsende, at det alligevel ender med, at begge kommer, fordi presset er væk.

Foto: All Over

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere