Her går grænsen for utroskab

Her op til sæsonen for julefrokoster og sidespring kan det være en fordel at kende sine begrænsninger ...

Der er jo kun julefrokost i firmaet en gang omn året, og pludelig kan man befinde sig på toilettet med hende den ivrige sekretær. (Foto: colourbox.com)
Der er jo kun julefrokost i firmaet en gang omn året, og pludelig kan man befinde sig på toilettet med hende den ivrige sekretær. (Foto: colourbox.com)

Et kys på munden eller når svojeren er indenbords? Grænsen for utroskab er glidende, og vi har alle forskellige indstillinger.

Som man kan konstatere ved at se på afstemningen til højre for artiklen her, er der dog blandt vores læsere flest, der mener, at man går over grænsen for utroskab allerede ved et kys eller en tungeslasker.

Sexolog og parterapeut Rikke Thuesen har nogenlunde samme holdning:

Et lille kys eller et ordentligt knald - du kender selv din grænse for, hvornår du opfører dig utro, og ikke mindst for hvornår du synes, at din partner har været dig utro, mener Thuesen:

- Det handler om at snakke sammen om grænserne, inden uheldet er ude, og helt ærligt: Hvis du er committet til en partner, så vær dog tro overfor det, I har sammen!

- For når du er utro, kommer der uærlighed og mistillid mellem jer - og er det virkelig den korte fornøjelse værd? lyder det formanende fra sexologen.

Uheldet ude
Hvad gør man så, når uheldet har været ude?
- Oplever du utroskab, så overvej, hvor galt det virkelig er, og vil I virkelig hinanden? Man godt komme over det ved at sige det, der skal siges, snakke det ud og eventuelt lave en aftale om, at den der var utro, skal have en symbolsk straf - og lad det så være.

Et af de store problemer med utroskab er, at der er tillidsbrud, og det kan være svært at stole på hinanden bagefter

- Mange, hvis partner har været utro, får fornemmelsen af at ikke være god nok, og at grunden til, at den anden var utro, er, at man selv har nogle mangler. Og her må synderen på banen ved at vise sin støtte og ubetingede kærlighed.

Hvis man bliver ved med at være sur og såret og bringer det op i skænderier, og det ligger og ulmer i jeres forhold, så kan det ødelægge forholdet. Og hvis utroskaben gentager sig, så er det nok på tide at forlade forholdet.

Positivt
Men man kan bruge sidespringet positivt:

- Utroskaben kan være et 'wakeup call' til at forny forholdet - eller til at få afsluttet et dårligt forhold. Det, man kan bruge utroskaben til, er at kommunikere på en ny måde og få renset ud og gjort rent bord. Måske er der nogle ting, der skal forandres mellem jer, så I kan udvikle forholdet.

- Men lad os se det i øjnene: for det meste er utroskab dårligt for forholdet, og for de fleste er det svært at samle tråden op og bruge det positivt, siger Thuese.

Hvad synes du - hvorfor er man utro? Og kan du tilgive utroskab? Deltag i debatten under artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere