Kamp om klimasex

Prostitution: Sexarbejdere vil have arbejdsro under klimatopmødet, selv om de hævder, der ikke er flere kunder

Skal politikerne gøre noget ved sexarbejdernes situation under klimatopmødet? Det skændes de involverede parter om. (Arkivfoto: Colourbox.com)
Skal politikerne gøre noget ved sexarbejdernes situation under klimatopmødet? Det skændes de involverede parter om. (Arkivfoto: Colourbox.com)

Samtidig med 28 kvindeorganisationer kræver, at regeringen gør noget ved prostitution op til klimatopmødet, iværksætter Københavns Kommune i denne uge en kampagne mod prostitution - men sexbranchen forsvarer sig.

Sexarbejderne i København er trætte af, hvad de kalder kommunens hetz mod massagebranchen.

Københavns Kommune gennemfører fra denne uge (uge 45) en storstilet kampagne, hvor man blandt andet opfordrer egne ansatte og politikere til at holde sig fra købesex.

- Kommunen griber enhver lejlighed til at hetze og chikanere vores erhverv, der er nøjagtigt lige så legalt som fx at være ansat inde på rådhuset. Vi arbejder ikke i det skjulte, og vi betaler skat og moms af vores indtægter, udtaler Bianca, indehaver af massageklinikkerne Club Erotica og Romantica, der henholdsvis er beliggende på Nørrebro og Østerbro i København.

Bianca er medlem og medstifter af Kliniklauget, et Internetforum for massøser, massageklinikker og kunder, der blandt andet arbejder for lige ret og bedre vilkår for prostitutionsbranchen i Danmark.

Klimatopmøde som gidsel
- I sin iver for at få gjort prostitution ulovligt, har Københavns Kommune nu egenhændigt valgt at tage det kommende klimatopmøde i næste måned som gidsel. Blandt andet ved at opfordre topmødedeltagerne til at holde sig fra massageklinikker, escortbureauer og hoteller, der formidler kontakt til købepiger.

- Helt ærligt, så håber jeg meget, at mødedeltagerne har andre og vigtigere ting at tage sig til, når de i kommer til København - og ingen af os, der reelt kender til forholdene i branchen, regner på nogen måde med flere kunder på grund af topmødet, sige ren indigneret Bianca, der også har svært ved at forstå, at kommunen gang på gang bruger masser af skattekroner i et desperat forsøg på at spolere og kriminalisere et legalt erhverv.

- Desuden kører kommunalpolitikerne sig igen frem med påstanden, at ingen kan holde til at have sex med mange forskellige partnere hver dag - hverken fysisk eller psykisk. Problemet er bare, at påstanden er grebet ud af den blå luft, siger Bianca, der oplyser, at Kliniklauget er på trapperne med et modtræk til kommunens kampagne.

Gigt i kæben af oralsex
Også SIO, Sexarbejdernes Interesse Organisation, er på barrikaderne.

- Dette her kan kun opleves som endnu en af Kommunes snart rigtig mange bestræbelser på at gøre København til en prostitutionsfri by . og igen, som tidligere, smides der udokumenterede påstande på bordet, der er fuldstændig hen i vejret. Fx at man kan få gigt i kæben af at give blowjobs, altså yde kunder oralsex, siger Susanne Møller, talskvinde hos SIO, der om ganske kort tid kommer med en helt ny hjemmeside, hvor det kommunale udspil får modspil.

- Kommunens ageren minder em del om det stunt, man forsøgte sig med inden VM i fodbold i Tyskland, hvor man opfordrede alle tilrejsende om at holde sig fra de prostituerede, og hvor frygten var, at prostituerede fra andre lande ville vælte ind over grænserne for at kapre kunder.

Efterfølgende viste det sig, at det var en storm i et glas vand. VM gav ikke flere kunder - eller flere prostituerede, for den sags skyld, hævder Susanne.

- Sådan også her i København, hvor pigerne med garanti ikke vil kunne mærke, at der finder en konference sted i byen, fortsætter Susanne Møller, der underbygger sin påstand med, at det netop overståede IOC-topmøde i København heller ikke gav flere kunder rundt om på byens klinikker.