Syv ting du burde vide om dit forhold

For store forventninger til kærligheden kan sætte parforholdet på en hård prøve

Bare fordi der i princippet er mulighed for at dyrke sex hele tiden, når man flytter sammen, betyder det ikke, at man gør det. (Foto: Colourbox.com)
Bare fordi der i princippet er mulighed for at dyrke sex hele tiden, når man flytter sammen, betyder det ikke, at man gør det. (Foto: Colourbox.com)

Her er listen, som alle par burde få udleveret, før de flytter sammen - så de grimme overraskelser ikke bliver så store…

1. As good as it gets
En dag vil du se på personen ved siden af dig og tænke: Er det her virkelig alt? Er det virkelig ’as good as it gets?’

Og svaret er nej. Det er ikke nok at finde den rigtige person. Du kommer ikke til at være lykkelig hver dag hele livet, lige meget hvor smuk og klog din partner er. Visse dage vil du snarere tænke på, hvorfor I blev kærester så hurtigt.

Det er helt normalt.

2. Hårdt arbejde
Du kommer til at arbejde meget hårdere, end du havde regnet med, for at få forholdet til at fungere. Man får ikke et lykkeligt forhold bare ved at acceptere en dårlig vane eller to. To mennesker under samme tag kræver store ofre fra begge. Det er helt nyt spil på en helt ny bane. Men glem ikke, at din partner sikkert synes det samme om dig. Du fremstår også som et puslespil med 1000 brikker (hvoraf nogle måske endda savnes…)

3. Sur i seng
Du kommer til at gå sur i seng. Nogle familieterapeuter råder folk til at ikke gå i seng, når har haft en skænderi med sin partner og man stadig partner. Det er muligt, det fungerer, men engang imellem kræver det en nats søvn, hvor det, der om aftenen virkede provokerende, næste morgen blot er fjollet.

4. Ingen sex
Nu og da må du undvære sex - og det er okay. Sexløse perioder er helt normale. Det betyder ikke nødvendigvis, at din partner synes, du er usexet. Det kan bare være, fordi søvn i disse uger bare er vigtigere. Andre gange er stress en faktor. Det bliver sjældent bedre ved at brokke sig og anklage den anden for dette og hint. Det er oftest bedre at give partneres lidt tid og plads. Rør ved hinanden uden at det skal lede til sex. Nærhed er nøglen til det meste.

5. Gråzoner
At få sin vilje er sjældent vigtigere end at løse tingene i fællesskab. Måske er du vant til at altid have ret. Men det er din partner måske også. En diskussion eller et skænderi skal ikke have et facit. Det er sjældent sort eller hvidt. I kan begge have delvis ret. Livets gråzoner er større, end du tror.

6. Skænderier
Et godt parforhold betyder ikke, at man aldrig skændes. Mange par har brug for et rensende skænderi. Men det skal selvfølgelig ikke være for ofte. Hvis I skændes ordentligt, bliver I endnu stærkere sammen bagefter.

7. Forandring
Du kan ikke forandre din partner - kun dig. Måske har din partner en grotesk frisure eller går med sokker i sandalerne. Og det kan du muligvis ændre på. Men mange andre ting kan du ikke. Du må indse, at du kun kan forandre dig selv.

I stedet for at miste humøret over ting, som din bedre halvdel gør eller ikke gør, så opfør dig anderledes overfor vedkommende. I stedet for at sige: ’nu har du igen ikke taget skraldespanden med ned’, kan du prøve med: ’Dejligt at køkkenet er rent - nu skal jeg bare have tømt skraldespanden.’ Udskift ’hvorfor giver du mig aldrig massage’ med ’umh, jeg elsker, når du giver mig massage.’ Man kan sige det samme på mange måder.

Listen er fundet på kvindeportalen redbookmag.com

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere