Mand, kend din krop

Hvad skal man gøre, når mandens bedste ven bliver hans værste fjende?

Når folk hævder, at hunden er menneskets bedste ven, ved vi jo godt, at det er løgn. I hvert fald har mandens bedste ven hverken fire ben eller pels. Det er hans pik. Hvis den ellers gør, som han vil. Det gør den bestemt ikke altid. Eller hos alle. Mindst halvdelen af de breve vi får fra læsere, er fra mænd, som er frustrerede over at komme for hurtigt, for langsomt eller slet ikke.

Her fortæller Joan Ørting, hvad man(d) kan gøre, når vennen er ved at udvikle sig til fjenden.

Hvornår kommer man for hurtigt?
Den lægefaglige definition er, når manden kommer inden, han når at trænge ind i kvinden. Men selv kan man synes, at en udløsning efter fem minutters samleje er for tidligt. Det, der er værst, er dog de tanker, der er forbundet med det: ’Nu gjorde jeg det igen’, ’Jeg kommer aldrig til at tilfredsstille hende’. Tankerne ødelægger det hele.

Hvad kan man gøre ved det?
Teknik-træning samt en beslutning om, at man vil problemet til livs! Det er et problem, som kan vare hele livet, og det vil være en stor irritation, for tid er vigtig i sex. Det påvirker også kvinden, som ikke tør være fræk: ’Åh nej, han kommer, hvis jeg gør det’. Man skal love sig selv, at man gør alt for at ændre det, om så en del af løsningen kan være at fjerne forhuden. Hver dag skal man øve sig i at onanere uden at komme, for at få mere kontrol over sin krop. Når man er lige ved at komme, stopper man, tager et par dybe indåndinger og starter så igen. Det gør man fire gange. Femte gang må man komme.

Start-stop teknikken med kæresten:
Trin 1: Kærtegn og stimuler din kærestes penis med hånden uden brug af smøremiddel. Når han er lige ved at komme, siger han stop og puster ud, og du trykker hårdt med tre fingre lige under penishovedet, så penis bliver slap. Du genoptager stimuleringen og laver metoden fire gange. Femte gang må din kæreste få udløsning.

Trin 2: Samme metode, denne gang med smøremiddel.

Trin 3: Sidste del af metoden er samlejet inkl. smøremiddel. Her stikker din kæreste sin penis ind i dig, men trækker den ud, når han er lige ved at komme. Så trykker han selv med tre fingre under penishovedet, så penissen bliver slap. Udfør metoden som I plejer, og femte gang må han komme.

Hvem kan hjælpe?
En selv og ens partner. Læger kan ikke gøre noget ved det.

Hvornår skal man søge hjælp?
Det behøver man ikke, men man kan gå i kognitiv terapi, så man lærer at ændre sine katastrofetanker til noget mere konstruktivt og positivt.

Hvornår kommer man for langsomt?
Man kalder det at komme for sent eller langsomt, når man skal okse og mase for at få udløsning.

Hvad kan man gøre ved det?
Manden skal nok klare sig. Han kan komme på egen hånd – også efter samlejet. Det værste er kvinden, der tror, at hun ikke er sexet nok, hvis han ikke kommer. Der er sådan set ikke nogen grund til, at han skal komme, med mindre man vil lave børn. Skift derfor værdi: ’Vi har sex, og det er dejligt’. Det er ikke udløsningen, det skal handle om men samværet.

Hvem kan hjælpe?
Manden selv. Han skal slappe meget mere af i sin krop og trække vejret dybt. Man mærker mest sig selv, når man kan få åndedrættet helt ned i maven.

Han skal arbejde på ikke at være så styrende og blive bedre til at give og modtage.

Og under sex skal I skifte ’stilling’ jævnligt, f.eks. to minutters oralsex, to minutters samleje, to minutters oralsex igen. Han skal lære at være passiv i stedet for at tænke på hendes nydelse.

Hvornår skal man søge hjælp?
Man skal gå til afspænding og massage og blive bedre til at ’modtage’.

Hvornår har man rejsningsproblemer?
Det defineres som rejsningsproblemer, når pikken bliver slap, så snart han skal trænge ind i kvinden eller lige er kommet ind i hende.

Hvad kan man gøre ved det?
Tankerne kører rundt, og han har præstationsangst. I stedet skal der fokuseres på øjeblikket. Små skridt med en pause er godt nok, indtil tingene har fået mere ro. Tænk: ’Hun elsker mig ligegyldigt, hvad jeg præsterer’. Hvis man vil have succes, skal man bolle lige inden, man skal ud af døren eller lige før, man skal have gæster. Så ’knepper’ han i stedet for at føle pres om, at han skal ’elske’. Langt forspil virker ikke for fyre med rejsningsproblemer. Efterspillet er meget bedre, fordi presset er væk.

Hvem kan hjælpe?
Kvinden. Når det sker, er det godt, hvis kvinden distraherer i stedet for at fokusere på den faldende rejsning. Hun kan sætte musik på eller begynde at fortælle om noget, eller gå ud og lave et par madder. Det handler om at gøre det til noget almindeligt i stedet for at gøre det til et problem.

Det vigtigste er, at man ikke bliver bange for sex.

Hvornår skal man søge hjælp?
Giv det tid. Men hvis det ikke hjælper efter mange måneder, kan man prøve at gå til læge og få recept på et potensmiddel som Viagra for at få en succes-oplevelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere