Pæn pige udenpå, men uartig inden i

Kvinder vil hellere være ’hard to get’ end løs på tråden. Men også mænd foretrækker, at hun spiller kostbar

Nogle mænd kan åbenbart lide at tigge for det. (Foto: Colourbox.com)
Nogle mænd kan åbenbart lide at tigge for det. (Foto: Colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

'Hard to get' eller løs på tråden? Det er en næsten klassisk problematik, hvor ’drømmen om den pæne pige’ er oppe imod lysten til det gnidningsløse knald, ligesom luder/madonna-syndromet også er i spil.

Ifølge vores afstemning til højre for artiklen her, betragter cirka 58 procent af kvinderne sig som ’hard to get’, mens 6 ud af 10 mænd helst vil have en pige, der ikke kaster den i grams…

Tolerance
For sexolog og parterapeut Rikke Thuesen er den relativt lige fordeling et udtryk for en stigende tolerance:

- Vi er heldigvis er vi ikke så dømmende mere - så man kan godt være løs på tråden og stadig få respekt. Vi er meget mere åbne seksuelt og følelsesmæssigt og er bedre til at udtrykke vores behov. Så det er langt mere ok at have lyst til sex og tage det, man gerne vil have, både som mand og kvinde, siger Thuesen til ekstrabladet.dk.

Men når det så er sagt, er det stadig et flertal, som holder fast i nogle gamle mønstre, ifølge Thuesen:

- Jeg tror, der er noget helt basalt i det at jage og blive jaget. Mænd tænder på jagten helt pr. instinkt, og eftersom han ikke længere har meget at gå på jagt efter, pirrer det hans instinkt at jage kvinden.

Fokuseret
Det er også i jagten, at han er mest opmærksom: han er fuldstændig fokuseret på at nedlægge hende. han bruger alle sanser for at finde hendes ’svage punkter’. planlægger, observerer, iagttager, bruger tid og ressourcer for at nå frem til det endelig mål: at få trofæet hjem.

- Og kvinder elsker jo opmærksomhed, og hun nyder at lege kispus og vide, at det er netop hende alene, der får ham til at bruge så meget tid og energi - hun er det hele værd, siger sexologen.

Jagten slut
Når jagten er slut, og trofæet er sat op over pejsen, så er der ofte noget, der forsvinder: jægeren slapper af ved bålet mæt og tilfreds, jagten er jo slut, så hvorfor bruge ressourcer på at nedlægge hende en gang til. Det resulterer i, at hun kan føle sig overset og ikke værdsat, forklarer Thuesen.

- Jeg mener, vi skal dyrke jagtinstinktet lidt og dermed holde liv i lidenskaben. Hvis vi sørger for at pirre hinandens sanser og holder hinanden oppe på tæerne - så tror jeg, vi tager hinanden mindre for givet - og gør livet, parringsdansen og parforholdet lidt sjovere. For mange er spillet, flirten, forventningen og legen det, der driver og tænder - penetreringen er blot en del af helheden.

Kom med til spændende foredrag om kommunikation i parforholdet med Rikke Thuesen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+