Annonce:
Annonce:

Bollevenner - sådan er reglerne

Når du jævnligt har sex med en, som ikke er din kæreste, kaldes det et bolleforhold. Det lyder enkelt, men der er masser af faldgruber

En af fordelene ved et bolleforhold er, at I dyrker dejlig sex uden at skulle gå med til hinandens familiefester. (Foto: Colourbox.com)
En af fordelene ved et bolleforhold er, at I dyrker dejlig sex uden at skulle gå med til hinandens familiefester. (Foto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

’Jeg ville ikke trives med flere 'knullkompisar' samtidigt. Jeg ville have svært ved at huske, hvornår jeg skulle huske ikke at sige/gøre hvad, det ville forvirre og frustrere mig. Og jeg ville heller ikke kunne acceptere, at min booty-calls kom til at stå i kø hos min bolleven, fordi en anden dulle skulle tilses først.’

Sådan skriver Trunte T. på Erotikbloggen om fænomenet bollevenner. Og det et godt eksempel på, at det, der på overfladen virker som en praktisk løsning for begge parter, kan have komplicerede sider. For ét er, at man dyrker uforpligtende sex sammen, en anden ting er, om man fx forpligter sig til at ikke have andre samtidig.

Belladotte siger meget enkelt på bloggen:

’En bolleven er en, man boller og ikke mere. En ven er en, man går i byen med og taler med. En kæreste er en, jeg boller med og taler med.’

Annonce:

Også skovtur
Vi spurgte sexologen Rikke Thuesen om, der er uskrevne regler for et bollevensforhold:

- En bolleven er en, man dyrker sex med, som man ikke er kærester med. Man kan lave andet end at dyrke sex, fx hygge med en video, gå en tur i skoven, eller af og til have med som ledsager, siger Rikke Thuesen til ekstrabladet.dk.

- Bollevennen bruges mest til sex og fysiske udfoldelser. Mest i perioden, hvor man er mellem kærester, eller i de perioder, hvor man ikke leder efter en kæreste, men gerne vil have et fast sexliv og ikke bryder sig om at skulle score hver weekend og komme med noget hjem med noget, som ikke var så god sex, som man havde regnet med.

Opfylder behov
Det er Ann, 31-årig studerende og mor til to, enig i:

Annonce:

- Det fungerer, fordi det opfylder et seksuelt behov. Samtidig slipper man for at starte forfra hver gang. Den umiddelbare generthed er væk, og man er mindre akavet, når man er sammen med en igen og igen. Og så er det fedt, fordi det fritager en fra at deltage i alt det, der hører kærestelivet til. Så man sætter ikke sig selv i spil for alvor, siger Ann til ekstrabladet.dk

- For tiden ser jeg en. Vi har kun sex. Måske 1-4 gange om måneden. Det er ikke seksuelt fantastisk. Han rykker intet i mig. Men han tilfredsstiller et umiddelbart behov. Han bliver her og holder om mig, når jeg sover. Han stiller ingen krav. Han stiller ingen spørgsmål. Han bliver glad, hvis vi bliver enige om at ses. Han er indifferent, hvis jeg siger nej. Præcis som jeg har det med ham. Rart og trivielt, siger Ann, der tror, at der med ham ikke vil komme de problemer, som ellers er poppet op i hendes andre bolleforhold

Annonce:

- Der kan gå rod i rammerne. Pludselig sover man sammen, spiser mad, ser film, går i biografen, snakker om livet som sådan, tager på en rejse sammen. Og på den måde havner man præcis der, hvor den ene part trives og den anden har fået så meget smag for det, at man ønsker at dele ham med sine venner. Man ønsker at være del i hans liv i højere grad. Den ene vil med andre ord være kærester.

Afklarede forhold
Sexologen Rikke Thuesen mener, at et bolleforhold bedst fungerer, når begge parter er helt afklarede med, at der ikke er forelskelse eller kærlighed indblandet:

- Og det kan være ret kompliceret, hvis det er en tidligere kæreste, der er bolleven. Dels kan den ene part stadig have varme følelser, dels er der fare for, at man ryger tilbage i gamle kærestemønstre. Og så fungerer de selvfølgelig dårligt, hvis den ene bliver forelsket og faktisk lider under kun at være bolleven.

Rikke Thuesen tror, de fleste har haft en bolleven, hvilket vores egen lille undersøgelse også tyder: 71 procent af mændene og 66 procent af kvinderne har haft et bolleforhold.

Annonce:

- Mange i 30'erne og 40'erne har brugt bollevenskonceptet, bla også fordi det er meget lettere end en kæreste i perioden efter en skilsmisse. Og man slipper for at introducere børnene for en ny partner, som måske ikke bliver til noget, og samtidig slipper man for at bruge sin friweekend på at gå på jagt, hvor man måske slet ikke nedlægger noget.

Blog om bollevensregler

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: