Kvindelige netdatere stiler højt

Kræsne kvinder søger høje mænd med høj uddannelse. Mænd er mere altædende ...

Piger dater opad - mænd dater hvad som helst. (Foto: Colourbox.com)
Piger dater opad - mænd dater hvad som helst. (Foto: Colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

Nye tal fra 20.000 partnersøgende mænd og kvinder på datingportalen q500.dk viser, at fortidens kønsrollemønstre i høj grad eksisterer i moderne Danmark.

Kvinder vil have mænd, der kan beskytte og forsøge, mens mænd søger noget mere bredt.

- Tal fra vores seneste undersøgelse på q500 viser, at kvinder er meget kvalitetsbevidste, mens mænd er mere strategiske, når de leder efter ny partner på nettet. Rigtig mange mænd vælger ikke at sætte præferencer på, for at nå bredere ud.

Kvinder derimod ønsker ikke at bruge tid på kandidater, de i sidste ende alligevel ikke tror, de vil være interesseret i, siger dating-ekspert og presseansvarlig for q500, Tina R. Kilburn.

- Desuden er kvinderne særdeles optaget af en mandens højde. Hele 74 procent af kvinderne ønsker sig nemlig en mand i højde-kategorien 174 - 200 centimeter. Mænd over to meter kan lige gå an, mens kandidater, der er under 169 centimeter høje, er meget lidt efterspurgte.

Underlagt urdrifter
46 procent af mændene lægger også vægt på en ny partners højde. De søger kvinder, der er mellem 150 - 189 centimeter. Under 150 centimeter kan gå an, mens meget høje kvinder, over 190 centimeter, er for stor en mundfuld for langt de fleste.

- Vi er fortsat underlagt mange af urtidens drifter. Man skulle tro, at de via evolutionen var blevet udvandet, men når man ser på, hvordan vi fortsat vælger partner, kan man se, at drifterne stadig spiller en meget stor rolle.

Grunden til at kvinder ønsker sig mænd, som er højere end dem selv, og mænd oftest ønsker kvinder, der er en smule lavere end dem selv, har helt klart noget at gøre med mandens urdrift omkring beskyttelse af kvinden.

Beskyttet
En kvinde på 180 centimeter vil nok have lidt svært ved at føle sig fysisk beskyttet af en mand på fx 164 centimeter.

Derfor kan man dog sagtens se par, hvor kvinden er højere end manden, men her har manden som regel nogle andre fortrin som kvinden værdsætter, der opvejer hans fysiske mulighed for at beskytte hende, påpeger Tina R. Kilburn, der lidt i samme kategori kan fortælle, at en eventuelt kommende partners hårpragt - og/eller mangel på samme - søreme også spiller en rolle.

- For mænd generelt gælder det, at jo længere hår, kvinden har, jo mere interessant er hun. Kvinderne derimod ønsker sig først og fremmest kortklippede eller skaldede mænd, mens halvlangt og langt hår til mænd, altså set med en kvindes øjne, pt. er fuldstændig yt.

Når det gælder hårfarven, så er hverken mænd eller kvinder specielt selektive. Blot må håret ikke være gråt, der signalerer høj alder, er begge køn rørende enige om.

Intellektuelt fællesskab
Tal fra samme q500-undersøgelse fortæller desuden, at kvinder, der benyttet sig af netdating, i vid udstrækning søger partner, der har lige så høj eller højere uddannelse end de selv har.

Derimod har langt de fleste mænd det fint med, at en kommende partner blot har 9. eller 10. klasses afgangseksamen fra folkeskolen. Mænd er generelt noget mindre optaget af en mulig partners eventuelle uddannelse

- At kvinder, der søger på nettet, foretrækker mænd med en lidt højere uddannelse end grundskolen, hænger nok sammen med, at en stor del af dem selv har en højere uddannelse end grundskolen.

De ønsker sig derfor en partner, der er på højde med dem selv uddannelsesmæssigt, da de måske føler, at det intellektuelle fællesskab på den måde vil være større.

- Vi ser dog ikke, at kvinderne ønsker sig mænd med en meget højere uddannelse end dem selv, da det også kan give skævvridning i forholdet.

At det er ligheden, kvinderne søger, ses også ved, at kvinder med lavere uddannelse ligeledes søger mænd med samme grad af uddannelse som dem selv, siger Tina R. Kilburn.

Af de, der deltog i undersøgelsen, havde 29 procent af kvinderne en såkaldt høj uddannelse, mens det samme gjaldt for 22 procent af mændene.

Blog om høje kvinder - og små

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde