Lysterapi fremmer sexlysten

Ta' en omgang lysterapi og få sat fut i hormonerne

Kniber det med lyste? Få noget lysterapi! Den opmærksomme læser kan anføre, at denne nøgne kvinde ikke får lysterapi, men derimod solarium. (Foto: Colourbox.com)
Kniber det med lyste? Få noget lysterapi! Den opmærksomme læser kan anføre, at denne nøgne kvinde ikke får lysterapi, men derimod solarium. (Foto: Colourbox.com)

Du kender det sikkert. Du har mere lyst til sex om sommeren, og det skyldes blandt andet, at du får mere sollys.

Forskere i gang med at undersøge om lysterapi er brugtbart mod seksuelle dysfunktioner. De foreløbige resultater er lovende.

Ifølge sciencedaily.com har italienske urologer fra University of Sianna Medical Center pilotestet ni mandlige patienter med sexproblemer,

Patienterne, der var mellem 39 og 60 år, hvis problemer ikke skyldtes medicin, narkomisbrug eller sygdom. To havde et hyperaktivt sexdrive, seks havde problemer med rejsningen, og en kunne ikke komme.

De fik lysterapi hver morgen i 30 minutter over 14 dage. Dog fik fire placebo (dvs de troede, de fik lysbehandling, men fik i virkeligheden ingen). Alle skulle også udfylde spørgeskemaer om deres seksuelle velbefindende før og efter terapiforløbet.

Efter de 14 dage udviste tre af de fem lysterapipatienter ikke længere seksuelle dysfunktioner. De angav alle en højere grad af seksuel tilfredsstillelse.

Derimod havde alle fire placebopatienter stadig sexproblemer.

Depression
Der spekuleres i, om lysterapien påvirker corpus pineal, også kaldet epifysen. Den producerer melatonin, og den funktion stimuleres af mørke og hæmmes af lys. Produktionen af melatonin bliver hermed rytmisk svarende til en 24-timers døgnrytme. Forstyrrelser i melatoninproduktioene er tidligere koblet sammen med visse depressive tilstande, som også er forsøgt behandlet med netop lysterapi .

Corpus pineal er en del af det neuroendokrine system i hjernen, hvor fx stress- og lysthormorner frigives..

Forskerne mener, at deres undersøgelser viser, at det er masser af potentiale i lysterapi til folk med seksuelle dysfunktioner, uden at det skal erstatte eksisterende behandlinger. De vil nu lave en større undersøgelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere