Når mænd mangler sexlyst

Ikke i aften, skat: Hvad gør man, når ens kæreste ikke har lyst til sex?

Gentagne afvisninger kan være trække store veskler på et forhold. (Foto: All Over)
Gentagne afvisninger kan være trække store veskler på et forhold. (Foto: All Over)
Følg Sex & Samliv

Denne artikel har vi lånt af Oestrogen.dk, hvor du kan læse flere af samme slags

Hun tager tøjet af og går ind til sin kæreste. Inden kigger hun sig i spejlet. Hun er slank og får mange tilråb, når hun er i byen. Hun putter lidt rødt på læberne og håber, at han denne gang vil lægge mærke til hende.

’Tag da noget tøj på, du kommer til at fryse,’siger han fraværende, da han fik øje på hende på vej imod ham.

Han fjernede min hånd
For Mette betød hendes kærestes gentagende afvisninger, at hun langsomt begyndte at lukke af. Det var simpelthen for ydmygende.

- Når jeg prøvede at røre ham, fjernede han sin hånd. Og det begyndte altså at gøre rigtig ondt, fortæller Mette, der til sidst konfronterede sin kæreste med hans manglende sexlyst.

Jeg tager mig sammen
’Jeg skal nok tage mig sammen, var hans svar.

- Det gjorde så ondt, at min kæreste skulle tage sig sammen for at have lyst til sex med mig. Jeg følte, jeg mistede noget af min kvindelighed, fortæller Mette til Oestrogen.dk..

Svært ved lysten
Og hun er ikke alene. Sexolog Flemming Bogø, der blandt andet arrangerer mandegrupper, hvor mænd kan mødes og tale om deres problemer både i og uden for sengen, oplever, at mange mænd har svært ved at finde lysten.

En del af den manglende lyst er at spore i nutidens krav til den følsomme mand.

- Hvis du som mand i mange år har lært, at du ikke må udtrykke aggression, kan den pludselig være rigtig svær at komme i kontakt med, mener Flemming Bogø.

- Og at penetrere en kvinde er altså en aggressiv handling!

Mænd er tyve år bagud
I mange familier er det kvinden, der spiller den dominerende rolle, og det er med til at frarøve mænd deres kontakt med deres indre styrke, mener Flemming Bogø. Men løsningen ligger, ifølge Bogø, ikke nødvendigvis i parforholdet, men derimod i fællesskabet med andre mænd.

- Mænd er tyve år bagud i forhold til kvinder, der i mange år har arbejdet med deres personlige udvikling. Det kommer til udtryk i deres forhold til deres egen seksualitet, forklarer Flemming Bogø.

Når de sammen med andre mænd kommer i kontakt med sig selv og deres styrke, kommer de i kontakt med deres lyst, og så får de lyst til at penetrere deres kvinde - og det bliver hun oftest jublende lykkelig for.

Læs mere om kærlighed, seksualitet og følelser på kvindeportalen oestrogen.dk

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind