Datingsites er digitale stamcafeer

Advarsel til nye datere: Mange bruger datingsider til andet end kæreste- og sex-søgning

Mange finder venner på datingsiderne, som så bliver hyggefora i stedet.  (Foto: colourbox.com)
Mange finder venner på datingsiderne, som så bliver hyggefora i stedet. (Foto: colourbox.com)

Mange benytter netdating til meget andet end at score ny kæreste og/eller sexpartner.

Hjemme foran skærmen hygger man med øl/kaffe, røg og masser af smaltalk på det 'lokale digitale stamværtshus' - hvis man da ikke ligefrem møder andre medlemmer til diverse arrangementer.

Og det sker ofte, at tidligere søgende, efter de enten har opgivet eller har fundet sig en kæreste, bliver hængende på det foretrukne digitale værtshus.

Det kan være vigtigt at vide, når man debuterer på et datingsite og tror, at alle profiler er der for det samme som en selv.

Læs:

Se også: Seks grunde til at hade dating

De sociale aktiviteter
På 40plus.dk for de modne/voksne danskere (primært over 40 år) benytter et meget stort antal brugere hovedsageligt sitet til sociale aktiviteter.

- Vi har masser af brugere, som har været på 40plus i årevis, simpelthen fordi de hverken kan eller vil undvære de netvenner og -veninder, de igennem tiden har fået via 40plus. Der er altid fuld gang i forums og chat døgnet rundt, hvor alt mellem himmel og jord debatteres. Derudover er de mange loger - interessegrupper - meget velbesøgte, fortæller Lene, webmoster og kvinde bag 40plus.dk.

En tidligere afstemning har vist, at 56 procent af 40plus’ brugere er på siden for at finde en kæreste.

- De resterende er simpelthen på 40plus for at finde og socialisere med venner, deltage i events og hygge sig rent socialt, fortsætter Lene.

Læs:

Se også: 71-årige Svend sex-dater hver dag

Scor er ikke kun sexkontakt
Når man tænker Scor.dk, dukker sex og erotik helt automatisk op på nethinden, men for mange er Scor også lig med et socialt netværk, hvor man kommunikerer om andet sex.

- Nu har vi jo aldrig været dem, der har kigget vores brugere over skulderen, men ingen tvivl om, at flere finder et socialt fælleskab på siden, hvor der tales om andet og mere end sex og erotik, siger scor.dk’s Michelle.

- Specielt bruger man vores fokus og chatrooms, når man hen ad vejen lærer hinanden lidt bedre at kende, og måske også mødes ude i virkeligheden - eventuelt via vores årlige fester og sammenkomster - som fx her den 17. november, hvor vi afholder vores traditionelle julefrokost-fest i København

En del anvender også blogs for at starte debatter om alt mellem himmel og jord, der så efterfølgende breder sig videre ud over sitet. Og så bevarer man en profil på sitet, efter de har fundet hinanden derinde - nu måske bare som parprofiler.

Læs:

Se også: Mænd skyder med spredehagl på netdating

10 år
Hos love.dk og hot.dk, der drives af Christian Sejberg, kan man også nikke genkendende til, at en del personer bevarer deres profil, efter de har fundet sig en kæreste.

- For eksempel har vi på love.dk aktive brugere, der haft en profil i 10 år - altså siden 2002, da sitet gik online. De fleste har dog i dag en fast kæreste, men er blevet hængende fx på grund af debatten, der er noget af det mest populære på Love, forklarer Sejberg, der på sin datingside for de unge, hot.dk, kan konstatere, at de unge generelt er mere til møder IRL end de mere modne på love.dk:

- På hot.dk kan vi se, at man er meget mere aktive med hensyn til at møde hinanden. For eksempel til koncerter og i byen. De ældre brugere på love.dk foretrækker derimod at mødes på tomandshånd på en date og/eller til de større singlefester, vi indimellem afholder.

- Statistik fortæller desuden, at brugerne på hot i gennemsnit er online syv timer om måneden. Men vi har altså også brugere, der er på i 30 timer eller mere om måneden, siger Christian Sejberg, der er ret så sikker på, at tendensen med at benytte datingsider til alle typer af sociale aktiviteter, der ikke nødvendigvis behøver at have med dating at gøre, i høj grad er kommet for at blive.

Læs:

Se også: Fem trin til en god date

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste i Sex & samliv
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen