Mænd skyder med spredehagl på netdating

Analyse af en million dialoger på datingsite viser dog, at nogle kvinder også er hurtige på tasterne

- Så ja, det er godt mændene er aktive. Men de skal også huske, at ligesom IRL vil kvinder også online gerne føle, at de er særligt udvalgte, siger Thuesen. (Foto: colourbox.com)
- Så ja, det er godt mændene er aktive. Men de skal også huske, at ligesom IRL vil kvinder også online gerne føle, at de er særligt udvalgte, siger Thuesen. (Foto: colourbox.com)

Ude i den analoge virkelighed er det stadig mænd, der oftest tager initiativet til den første kontakt med en potentiel partner.

Således også i den digitale verden, hvor flere kvinder dog har mod på at være isbrydere.

Det viser en undersøgelse, som datingsitet dating.dk har lavet. De har analyseret den seneste million dialoger for at finde ud af, hvem der er den første til at tage kontakt.

68,6 procent af mændene har været de første til at starte en samtale, mens 31,4 procent af dialogerne er påbegyndt af kvinder.

Læs:

- Da jeg rundede date 500, havde jeg styr på systemet og begyndte at udfordre mig selv med de virkeligt smukke og frække babes på nettet, fortæller Jens (Arkivfoto: colourbox.com) Plus Scorekongens datingråd

I en pressemeddelelse fortæller ejer af dating.dk, Morten O. Wagner, at han er overrasket over, at fordelingen er så høj for kvindernes vedkommende. Han mener desuden, at det er et højere tal, end hvad man vil opleve i det virkelige liv. Wagner mener også, at han har en forklaring:

'Når man tager kontakt på nettet, slipper man for at få et afslag ansigt til ansigt. Og derfor er der flere kvinder, der tør tage kontakt online.'

Hvilket i høj grad bekræftes af en anden undersøgelse, som dating.dk har lavet blandt tusinde kvindelige medlemmer. Hele 86 procent synes, det er nemmere at tage kontakt online end i det virkelige liv.

Halvdelen forklarer, at det skyldes, at man har mere kontrol over situationen på nettet, mens den anden halvdel svarer, at de ikke føler sig generte bag computerskærmen.

Læs:

- De fleste piger elsker at snakke løs om sig selv, så hvis man lader være med at starte med at skrive 'Skal du have fars fede pik på fredag?', så er man allerede nået langt, fortæller Jens. (Foto: BL Foto) Sex & samliv Jens: 'Jeg har været på 1000 dates'

'Et afslag kan opleves rigtig hårdt, når du står direkte overfor personen på en bar eller café, mens det ikke opfattes lige så slemt og afvisende online. Jeg tror ikke, at kvinder opfatter det barskt eller pinligt at få et nej på en datingportal, i forhold til når man ser manden direkte i øjnene. Derudover tror jeg, at mange føler en stor sikkerhed ved, at alle på Dating.dk er der af samme grund, hvorimod på barer eller diskoteker kan der være en stor chance for at få et godt øje til en fyr, som allerede har en kæreste, lyder det fra datingkongen Morten O. Wagner.

Se også: Derfor er det fedt at være single

Det kan kvinder lide
Ifølge sexolog og parterapeut Rikke Thuesen er det stadig manden, der tager initiativet. Og det kan kvinder også godt lide:

- Det får hende til at føle, at han ser hende, og at hun er valgt. Men der er alligevel en hel del bagdele. Kvinder på datingsites fortæller, at de bliver overkontaktet - det virker, som om mænd bare skriver til hvilken som helst kvinde uden at skele til, om hun overhovedet skriver noget i profilen, som svarer til det, han søger. Manden skyder med spredehagl. Det får ikke en kvinde til at føle sig særlig speciel.

Læs:

Se også: Seks grunde til at hade dating

Rikke Thuesen hører også meget ofte, at selv om kvinden er meget specifik i sin søgning - fx mænd på 30 til 40, med børn og fra København - bliver vedkommende kontaktet af utallige mænd fra hele landet i alderen fra 20-70 år.

- Og jeg hører ofte om kvinder, der efter at have oprettet en profil på de store datingsites efter 24 timer, har modtaget 150 mails.

Du kan sagtens gå på hugst hos dine venner. Sandsynligheden for at en af din vens venner er i din ’liga’, har nogle af de samme værdier i livet er større, end hvis du jager på ukendt jagtmark. (Foto: colourbox.com) Plus Sådan scorer du på facebook

Nærlæse
- Så ja, det er godt, at mændene er aktive. Men de skal også huske, at ligesom IRL (det er datingdansk og betyder 'in real life': i det virkelige liv, red.) vil kvinder også online gerne føle, at de er særligt udvalgte, så mit råd til mændene er at nærlæse hendes profil og evt kommentere på noget, hun har skrevet eller stille uddybende spørgsmål.

Men det ser ud til, at der dog er flere kvinder, der tør tage initiativ på nettet?

- Måske er en af årsagerne til det, at kvinderne netop er trætte af den strøm af mails, de får fra mænd, der skriver til dem, uanset om kvinden har billede på eller ellers matcher hans profil. Så kan hun i stedet i ro og mag søge netop den bestemte han, hun ønsker at blive kurtiseret af... lyder det fra Rikke Thuesen.

Se også: Nej mand, hun flirter ikke med dig

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen