Annonce:
Annonce:

Kvindens 8 sexfejl

Kan du genkende disse irriterende pigevaner, som kan ødelægge sexlysten hos selv den mest virile kæreste

'Min eks knaldede mig for vildt!' Det er muligvis sandheden. Men det er en information, han ikke har brug for. (Foto: All Over)
'Min eks knaldede mig for vildt!' Det er muligvis sandheden. Men det er en information, han ikke har brug for. (Foto: All Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Der er lister med alt, om alt, over alt: løgne, lysttrick og scorereplikker. Do's and don't's af alle slags: Her er endnu en:

redbookmag.com, der er sektion af det glittede dameblad Cosmopolitan.com, som til forveksling ligner et afsnit af ’Sex and the City’, kan man finde en liste med en række typiske vaner, som kvinder har - og som påvirker sex- og samlivet.

Den liste ser sådan ud:

1. Tisse foran kæresten
Muligvis har kvinden aldrig følt sig så tæt og afslappet sammen med en fyr før, men det kan også blive for meget. Ifølge parterapeuten Terry Real, der har skrevet bogen ’The New Rules of Marriage’, kan det godt være, det er intimt, når hun tisser for åben dør, men det er ikke et turn on (for de fleste).

Annonce:

På samme måde kan det være en god ide, at hun lader være med at vise ham bylden på sin balde og får ham til at trykke den ud. Ligeledes er det tilrådeligt overveje at skifte mormortrusserne ud, især hvis der er sex i farvandet. Ved at tage tøj på, der får hende til at føle sig usexet, får hun resten af resten af verden tænke det samme, mener Barbara Keesling, forfatter til 'The Good Girl's Guide to Bad Girl Sex'. Så skal hun hellere noget sexet på, for derigennem at spore sig ind på sex.

2. Drop bamserne på sengen
Hvis kvindens seng er et orgie i lyserøde bamser og sovedyr, signalerer det nus og møs og ikke kys og knald. Ligesom et for ordentligt og ryddeligt soveværelse ikke opfodrer til et livligt og beskidt sexliv.

Ifølge Kessling viser det overpyntede soveværelse og ditto seng, at kvinden er lidt umoden og lillepigeagtig - og derfor ikke sexet. Det behøver ikke at ligne et luder- boudoir, men lidt stemning, der giver ham lyst til at vælte hende omkuld, skader ikke.

Før soveværelset klar til sex

3. TV i soveværelset
Der er ikke noget galt i at hygge sammen foran kværnen. Det kan for mange være en god måde at stresse af. Men det er ikke befordrende for sexlivet. Et italiensk studie viste, at par, der har tv i soveværelset, har sex halvt så ofte som dem uden.

Annonce:

Det er en dårlig ide at bringe verden udenfor ind den private intimsfære, som soveværelset er, for det forskyder energien væk fra 'jer' til noget andet.

Vores sexliv er gidsel for alle mulige andre ting i vores liv, børn, job, hobbyer, så den intimitet skal man værne om, lyder på cosmopolitan.com.

(Teknisk set er den dårlige vane vel også en, mænd har...)

4. Sex som magtmiddel
Nogle kvinder kan finde på at give ham en ridetur, før hun fortæller, at hun lige har brugt en formue på sko/dimsedutter/tasker/tørklæder, ligesom nogle kan holde igen med seksuelle ydelser, før han har købt den der vaskemaskine…

Men det er en dårlig vane, ifølge Keesling. På den måde bliver sex en del af en magtkamp, som ikke fører noget godt med sig. Og når kvinden spiller sexlivets dørmand, bliver hun for fokuseret på at bruge sex som belønning og straf, istedet for at tænke på det som gensidig nydelse.

Annonce:

Det er sjældent, at det bliver formuleret som en handel. Men det kan mere være som en del af et handlingsmønster. Hun bliver irriteret over, han igen ikke har taget skraldet med ned, og derfor mister hun lysten. Og hvis det sker ofte, bliver det en mønster og en straf - til begge to.

5. Fake den
Han har ligget der i mellem hendes ben og ydet oral service i nakkebrækkende lang tid. Og den eneste, der får noget ud af det, er hans kiropraktor, der tjener gode penge på mandens forgæves dykkertur. Hun er ikke kommet, og for at ikke skuffe ham (og fordi hun ikke gider give sin mand nakkemassage bagefter) kan hun finde på at lade, som om hun får orgasme.

Men det er en farlig vej at betræde. Det skaber distance mellem parret - og det løser ikke problemet med den udeblevne orgasme. For han lærer jo ikke af sine fejl. I virkeligheden tager kvinden ansvaret fra ham ved at lade som om. Hun skal ikke bekymre sig om hans stolthed i det her tilfælde.

Enten kan hun bare vise, hvad han skal gøre - eller gøre det selv - eller bare ærligt erkende, at det ikke bliver til en orgasme i dag. Og at det ikke betyder det store. Sex er andet og mere end orgasmerne.

Snyder hun dig i sengen?

Annonce:

6. Tale om gamle elskere
At være ærlig i sengen er ikke det samme som at fortælle ALT. Selvom formålet med at tale om tidligere elskere, måske kun er at forklare, at ingen kommer op på siden af ham, er det normalt en god ide at udelade ekser i sexsamtaler.

For han risikerer at forestille sig sin kæreste blive taget godt og grundigt af en eller anden velhængt he-man, som prygler løs på mageløse måder, til hun jamrende overgiver sig - igen og igen.

Og det kan gøre manden usikker: Han vil begynde at tvivl på egne evner. Han vil tænke på, om han er ligeså god/stor/udholdende/fantasifuld som de tidligere.

Alle mænd foretrækker at tro, at de er den bedste nogensinde. Den ultimative elsker, der knalder igennem med skraldet over dem alle: Punktum. Selv om vi ved ved, at det regnestykke med, at seneste elsker altid er den bedste, ikke altid passer, er det er rar illusion.

Hun har muligvis haft en eller hundrede andre mindst ligeså mindeværdige sexoplevelser før. Det behøver han ikke at få at vide. For sex med en mand fuld af selvtillid er ofte god sex, i modsætning til et samleje med mand, der tvivler på egne evner.

Annonce:

Gør din nye elsker bedre end din eks

7. Dominamor
Som (nybagt) mor kan det være svært at huske manden, der hjalp med at undfange afkommet. Endeløse mængder af gylp, søvnløse nætter og masser af babynus fylder hele hendes verden. Og det kan sex- og samlivet lide under. Hun begynder at nægte sex oftere og oftere, og han lader til sidst være med at tage initiativ.

Derfor skal kvindens huske at gøre noget for sig selv - have noget alenetid, hvor hun finder sig selv og lader op. Og så kan det være nødvendigt at skemalægge nogle sexseancer. For ofte bliver man jo liderlig, når man først kommer i gang. Så slip mor-rollen engang imellem.

Sextips til nybagte forældre

Annonce:

8: Bruge ham som veninde
Dette er ikke mandens drøm om en lækker lørdag med ’the love of his life’: At blive slæbt svedende gennem vrimlende fulde tøkbutikker med dunkende muzak og travle ekspedienter - og endda blive spurgt om, hvad han synes om de utallige ting, hun piller ved.

Muligvis er det topmålet af oxytocin-fremkaldende hygge, når kvinden powershopper sammen med veninderne. Det er det bare ikke i hans verden.

En af de bedste grunde til at lade være med at behandle manden som veninde er, at han er dårlig til at være veninde. Han vil flatline mentalt, når hun taler om veninderygter, indretning og tøj. Og han vil komme med løsningsforslag i stedet for bare at lytte. Så brug manden til det, han er bedst til: Fx i sengen.

6 ting du bør vide om din kæreste

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: