Derfor skal du knalde ved siden af

Ny bog stiller spørgsmålstegn ved monogami

Utroskab en rimelig handling. Faktisk er utroskab en rationel handling, hvis man ikke bliver knaldet - og det gør de fleste ikke, mener sociolog.
Utroskab en rimelig handling. Faktisk er utroskab en rationel handling, hvis man ikke bliver knaldet - og det gør de fleste ikke, mener sociolog.

- Hvis du ikke bliver taget med bukserne nede, er utroskab et rationelt valg!

Sådan siger den amerikanske sociolog Eric Anderson, der just har udgivet bogen ’The Monogamy Gap: Men, Love, and the Reality of Cheating.'

Anderson bliver i den anledning interviewet på huffingtonpost.com, hvor han hævder, at troen på monogamien - monogamismen som han kalder det - er ødelæggende for kærligheden i sidste ende.

Læs:

Klarlæg om der er en grænse for, hvor mange gange man må ses med en tredjepart. Eller hvor mange personer, man kan se samtidig, og hvor længe der skal gå imellem disse møder. (Foto: All Over) Sex & samliv Knald ved siden af uden at være utro

Elsker sin partner
Han synes, det er mærkeligt, at man er mere fordømmende over for folk, der har knaldet ved siden af, end overfor folk, der bliver skilt på grund af utroskab, og som derved smider mange års historie og kærlighed over bord og rykker rundt om i børn liv - bare på grund af et sidespring.

- I modsætning til, hvad mange tror, så er mænd ikke utro, fordi de ikke elsker deres partner. De gør det, fordi de vil have sex med andre! Men det siger ’samfundet’, at de ikke må.

Anderson mener, det er på tide, at vi udvider vores måde at se på parforholdet og blandt andet inkluderer åbne forhold og polyamorøse.

Se

Sexperterne TV: 'Jeg havde to kærester på én gang'

Begæret dør ikke
Ifølge Anderson oplever mænd efter to år i fast forhold et stort fald i hyppighed og nydelse ved sex i forholdet. Og det kan sådan set være fint nok, at vi så bliver med vores partner af følelsesmæssige årsager og ikke på grund af sex.

Men vores begær dør jo ikke ud. Det skifter til andre end vores faste partner. Og mange tror, at når sexlivet dør, så dør parforholdet. Men det er ikke sandt. Det er først der, forholdet virkelig begynder, mener Anderson.

Læs:

- Jeg har dødsangst - lad os knalde! (Foto: colourbox.com) Sex & samliv Krisen gør mænd utro

Ærlighed
Men hvad med ærlighed, som er vigtigt i et parforhold?

- Ærlighed kan være både godt og skidt. Mænd lyver om utroskab mest fordi, hvis de spurgte om lov til at knalde ved siden af, ville de sandsynligvis blive nægtet det, og derefter udsat for overvågning og forhør - og måske endda blive forladt. Derfor passer ærlighed ikke sammen med at have en fast partner og sex med andre, forklarer Anderson.

Utro mænd erkender, at ærlighed er den sikre vej til at afbryde forholdet. Mænd knalder ved siden af for hyggens skyld, men de elsker deres partner. Ellers ville de jo gå fra dem.

Anderson hævder, at de ikke er utroskab i sig selv, der ødelægger forholdet. Det er de urimelige forventninger, som at forholdet skal begrænse sex, der ødelægger forholdet.

Sexperterne TV: Sådan undgår du utroskab

Åbne forhold
- Jeg er ikke for utroskab. Jeg er for åbne og retfærdige forhold. Når begge parter i et forhold har lyst til det og indser, at deres partner bliver lykkelig af udenomsægteskabelig sex, og at de derfor gerne vil have, at partneren dyrker det, er parret kommet en lang vej med følelsesmæssig ærlighed og væk fra jalousien.

Men hvis din partner ikke er med på den ide, er utroskab en rimelig handling. Faktisk er utroskab en rationel handling, hvis man ikke bliver knaldet - og det gør de fleste ikke, mener Anderson.

Det ikke kun mænd, der har det sådan - kvinder er også utro. Monogami er et problem for alle, lyder det fra sociologen.

Læs:

Sex & samliv Derfor skal du knalde i flæng

0 kommentarer
Vis kommentarer