Annonce:
Annonce:

Sådan giver du hende mere lyst til sex

Seks måder at få fyret op under en kvinde med ondt i sexlysten

Ofte skyldes manglende sexlyst hos kvinden, at hun ganske enkelt er for meget i hovedet. Måske hjælper det at gå i bad. (Foto: All Over)
Ofte skyldes manglende sexlyst hos kvinden, at hun ganske enkelt er for meget i hovedet. Måske hjælper det at gå i bad. (Foto: All Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Manglende lyst er den største sexproblem blandt kvinder overhovedet.

Det fremgår af undersøgelser igen og igen. Senest har et britisk studie, offentliggjort i ’ Journal of Sexual Medicine, blandt 148 repræsentativt udvalgte kvinder, vist, at op mod hver femte kvinde har seksuelle dysfunktioner, hvoraf manglende lyst er den mest udbredte.

Det fremgår af samme undersøgelse, at det ofte hænger sammen med samlivsproblemer, men hvad der leder til hvad, er undersøgelsen mere uklar på.

Vi har fået sexolog og parterapeut Rikke Thuesen til at komme med nogle bud på en sammenhæng, ligesom hun giver seks råd til manden, der har en kvinde med ondt i sexlysten

I morgen får du nogle bud på, hvad en kvinde med lav libido selv kan gøre.

Læs: Kvinde - kom nu ind i sexlegen

Annonce:

Eget ansvar
Problematikken med kvinden, der ikke har lyst til sex, er faktisk en af de værste, for meget ofte er der ikke så meget manden kan gøre ved det, forklarer Thuesen.

- Løsningen ligger ofte i kvindens egen lejr, og det er faktisk hende, der skal tage ansvar for sin manglende lyst og finde ud af, hvad der gør, at den mangler, og hvordan hun får den tilbage. Ikke desto mindre kan manden også gøre noget:

1. Nærhed
Først og fremmest at sige til hende, at han savner at være tæt på hende, og at han vil arbejde for, at de genfinder nærheden og lysten. Han kan se på, hvor engageret han er i deres hverdagsliv - ofte skyldes manglende sexlyst hos kvinden, at de ganske enkelt er for meget i hovedet, så hun derfor ikke har kontakt til deres krop og seksualitet.

Læs: Sig det med blomster - eller med et blowjob

2. Praktiske ting
Mænd kan ofte overlade for meget til kvinden af de praktiske ting, fordi hun er god til at tage over og hurtig til lige at ordne tingene. Det er en fejl: Han skal tage det ansvar og lade hende slippe tøjlerne.

Annonce:

Læs: Gør minusdage til sexdage

3. Komplimenter
Husker han at vise hende, at hun er en lækker kvinde - komplimenter, kærtegn, anerkendelse - er det også med til at vække hendes lyst.

Når hun mærker i hverdagen, at han er vild med den kvinde, hun er, husker hun også selv på, at hun er et dejligt, feminint væsen.

Læs: Sådan skal du vise dit begær

4. Alfahan
Han kan gøre sig til for hende. Han skal huske at vise, at han også er en lækker og stærk mand, så hun føler, hun har fanget flokkens leder. Hun har brug for at mærke den maskuline styrke.

Læs: Stærke mænd får mest sex

Annonce:

5. Teknik
Måske er det noget med sexteknikken. Han skal se på, om sex er blevet rutinepræget og mekanisk. Hvis det er det, er det næsten sikkert, at hun forbliver i sit hoved og slet ikke kommer i kontakt med kroppen under sex - og så er det ærlig talt bedre at få en god nats søvn.

Så manden bør tænke på, om han kører systemberøring, som mest handler om, at hun skal blive klar til, at han kan trænge ind i hende. Eller om han viser hende, at han ganske enkelt nyder at nyde hende og at give hende nydelse.

Læs: Gennemkneppet drejebog stinker

Det kan også virke at rykke hende ud af 'hovedkontrollen' ved at sørge for overraskelser. Han kan skifte det fysiske rum ved f.eks at lave hyggehule i stuen eller på græsplænen eller lignende - du aktiverer hendes nysgerrighed og sanser.

Læs: Overraskelser giver god sex

Annonce:

6. Ikke sex
Det må ikke handle om sex hele tiden. Kvinder, der mister lysten til sex med deres mænd, føler ofte en masse skyld og pres. Hvis de tror, at han kun gør alle de ting for at få sex fra hende, er der risiko for, at hun trækker sig endnu mere tilbage. Så gør de ting for at forbedre jeres forhold og hendes lyst - ikke kun fordi du vil have mere sex.

Det er vigtigt at slå fast, at det er kvindens ansvar at tage hånd om at finde lysten - ikke mandens - selv om han kan være en god hjælper, mener Rikke Thuesen.

Læs: 10 fif der sætter fut i dit forhold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: