Datingregel nr. 1: Sluk den mobil!

Undersøgelse viser, at singler hader, når deres date bruger mobilen

Idiot! tænker hun, mens han bare liiiige skal tjekke mobilen på deres date. (Foto: colourbox.com)
Idiot! tænker hun, mens han bare liiiige skal tjekke mobilen på deres date. (Foto: colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

En cafe. Et bord. To kopper kaffe. Og to singler, der lidt nervøst føler hinanden på tænderne: En date.

Og måske en vellykket sådan, indtil den ene ikke bare tager mobilen, da den ringer med en eller anden hysterisk ’Ta nu din telefon!’-ringetone, men også svarer på sms og iøvrigt tjekker mobilen i tide og ikke mindst utide.

Zoosk, verdensomspændende datingsite, der er vokset kraftig på få år takket være Facebook og diverse reklamekampagner, har lavet en undersøgelse blandt nogle af dets brugere. De svarer blandt andet på, hvordan de bruger mobilen i forhold til at være på date.

Det fremgår, at cirka en tredjedel af kvinderne og en femtedel af mændende har afsluttet et forhold via sms. Jo yngre, desto hyppigere. Og godt hver anden mand og kvinde har oplevet at blive dumpet på sms - igen hyppigst blandt unge.

Uhøfligt
Det mest interessante i undersøgelsen er måske, at både unge og ældre synes, det er decideret uhøfligt, at personen, man er på date med, bruger sin mobilen imens. Det mener hele 79 procent.

Det værste er, ifølge Zoosk-brugerne, at tjekke den ustandseligt, dernæst at læse og/eller besvare sms'er og mails. Og cirka 30 procent synes, det er anstødeligt at besvare et opkald på en date.

Dog har mindre en hver femte direkte afsluttet en date i utide, fordi daten var for optaget af sin mobiltelefon.

Undskyldning
Datingeksperten Rikke Thuesen, kendt fra tv, kan kun se en undskyldning for mobilsnak på en date:
- Det er generelt et no go - med mindre man siger til daten, at man venter et opkald fra sin bedste ven, forældre, søster, eller besked om et drømmejpb, så vedkommende er forberedt på, at der er noget vigtigt i gære, og at man viser både høflighed og ansvarlighed.

- Og så er det jo almen kendt, at man får en ven/veninde til at lave sikkerhedskaldet, som giver mulighed for at stikke af fra en kedelig date. Men det er generelt både uhøfligt, dårlig stil og uopdragent at tale eller sms'e, når man er i selskab med andre - og specielt når man er på date.

Manden bag denne lille artikel mindes en ellers lovende date (en kvinde i den rigtige målgruppe - fin alder, godt udseende, flot job, store unger), der i den grad blev skæmmet af, at kvinden ikke bare tog sin telefon, hver gang den ringede - og det gjorde den tit - men rent faktisk samtalede med dem, der ringede. Endda mens vi sad på en sushirestaurant.

Det forhold blev en abort lige der. Fortyder kun at jeg ikke fulgte min betydelige irritation og følgende indskydelse og skred - og lod hende sidde med håret i fisken - og regningen...

Derfor er moralen: Sluk så den mobil!

Se hele undersøgelsen her - kvinder

Se hele undersøgelsen her - mænd

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind