Annonce:
Annonce:

Skedeorgasmer er et sundhedstegn

Orgasmenyt: Ny undersøgelse understøtter teorien om, at penis i skede-sex hænger sammen med mental og seksuelt helbred

Selv om der er sammenhæng mellem skedeorgasmer og mentalt helbred, betyder det ikke, at de i sig selv er sunde. (Foto: All over)
Selv om der er sammenhæng mellem skedeorgasmer og mentalt helbred, betyder det ikke, at de i sig selv er sunde. (Foto: All over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Så er Stuart Brody fra University of the West of Scotland på banen igen med mere orgasmeforskning.

Psykologen Brody er en af redaktionens videnskabelige favoritter i kraft af hans dybdeborende grundforskning i et af denne verdens tre største mysterier - den kvindelige orgasme.

De to andre konspirationsteori-store mysterier er som bekendt: Hvem myrdede JFK, og hvorfor ender man altid i den forkerte kassekø...

Stuart Brody har før optrådt på disse sider, blandt andet hvor han har forklarer, at u hæmmede kvinder får skedeorgasmer, at sex uden kondom er sundt, og at man kan f inde lykken med simultanorgasmer

Som det første medie udenfor de videnskabelige platforme kan ekstrabladet.dk nu afsløre resultaterne af Brody seneste arbejde:

Annonce:

I undersøgelsen, der er publiceret i ’Journal of Sexual Medicine’ med titlen ’Anxious and Avoidant Attachment, Vibrator Use, Anal Sex, and Impaired Vaginal Orgasm,’ forsøger Stuart Brody at finde sammenhængen mellem penis i skede-orgasme (PISO), penis i skede-sex (PISS) og seksuel og mentalt helbred.

Læs: Sex godt mod dårlige nerver

Frygt og distance
70 unge kvinder fra et skotsk universitet deltog. De skulle føre sexdagbog i tre uger, ligesom de udfyldte ’the Revised Experience in Close Relationships scale,’ som fortæller en hel del om deres personlighed i relation til især parforhold.

Og resultatet: Piger, der frygter at blive forladt ('insecure anxious attachment'), havde færre vaginalorgasmer, men højere frekvens af vibrator- og analsexorgasmer. Og piger, der undgår nærhed i et forhold ('avoidant attachment'), havde en højere frekvens af vibratororgasmer.

Hvilket betyder, at manglende evne til at få PISO er forbundet med frygt for at blive forladt og ringe evne til at relatere til andre mennesker og andre tegn på psykologiske problemer.

Læs: Glade piger glade for oralsex

Annonce:

PISS ser ud til at være forbundet med mere nydelse, mere intimitet, større følelse af at blive begæret, elsket og respekteret.

Stuart Brody mener således, at kvinder, der har svært ved at binde sig på en ene eller anden måde, kan have problemer med at opnå skedeorgasmer. Og derfor er de mere tilbøjelige til at dyrke sex, der i højere grad er karakteriseret ved fysisk og mental afstand - som følge af deres personlige ubehag med intimitet.

Læs: Følsomme kvinder får flere skedeorgasmer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: