Annonce:
Annonce:

7 ting nygifte aldrig må gøre

null

Regel nummer 1: Gå ikke sur i seng! (Foto: All Over)
Regel nummer 1: Gå ikke sur i seng! (Foto: All Over)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Med foråret kommer bryllupperne. Og med dem de store og ofte helt urealistiske forventninger til parforholdet.

Det følgende er parterapeutægteparret Charles og Elizabeth Schmitz’ enkle bud på, hvordan par kommer godt fra start. Send artiklen til de forlovede i din omgangkreds - det kan være, de kan lære noget.

De syv ting nygifte aldrig må gøre:

1. Gå aldrig i seng, når I er sure på hinanden
Det er det rene gift at gå i seng sur. Dette er simpelthen råd nummer et fra lykkelige par verden over. Lyt ikke stil eksperter, der siger, at man skal sove på det og tale om det næste morgen. Det er ikke sandt.

2. Undgå stor gæld
Det er også farligt for et forhold, hvis man oparbejder en stor gæld - luksusfælden med køb på kredit gør nas, når den klapper. Penge er en af de største grunde til skilsmisse og skænderier.

Annonce:

3. Tro ikke du ved alt om din partner
Formodninger om, hvad din partner, kan lide og ikke lide, leder til problemer. Mænd, der bestiller maden for konen på restaurant, kan ende med at spise alene. Spøg altid, hvad din partner vil og ikke vil.

4. Pas på faste roller
Fraser som ’det er en mandejob’ eller ’det er kvindes rolle’ - om det er at male huset eller hente unger - hører ingen steder hjemme. Hvis man tidligt i forholdet etablerer faste roller og mønstre, vil det skabe ubalance og frustration på sigt. Tal i stedet om jeres styrker og svagheder og hvordan I kan fordele pligter mest hensigtsmæssigt.

Læs: 6 måder at holde liv i kærligheden

5. Hold ikke regnskab
Der er ingen vindere og tabere i et parforhold. Så hvis du går rundt og holder regnskab med, hvem der vandt eller tabte et skænderi, skaber du spild. Man skal ikke spille ’the blame game’ og sige det er din skyld.. Men derfor skal man selvfølgelig ikke være bange for at diskutere. Men lær at slås fair og argumentere ordentligt.

Annonce:

6. Forvent ikke, at parforholdet er evig lykke
Parforhold går op og ned. Hvis du tror, at det vil ligne en lyserød Hollywood-film sovset ind i evig lykke med kærlighed og kildevand, bliver du skuffet. Alle parforhold oplever kriser.

Læs: Sådan ødelægger drømme dit sexliv

7. Lyv aldrig
Små hvide løgne og brudte løfter æder langsomt fundamentet i et parforhold. Selv de små løgne kan være med at skabe en vane og uærlighed. Tillid er basen i ethvert langvarig forhold.

Hvis alle par bare holdt sig til de simple regler hver dag, ville de overleve. Men det gør de ikke. I sidste ende er gode parforhold den samlede sum af at have gjort det rigtige.

Læs: Bliv lykkelig i dit parforhold

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: