Danske kvinder vilde med analsex

Årest frækkeste: Det kommer lidt bag på sexolog, at sport i 2’eren dyrkes med stor iver af så mange danske kvinder

Hvis manden forsøger at tvinge sig adgang til bageste hul, uden kvinden først har lyst og er varmet op, vil alle hendes reflekser uvilkårligt få musklerne til at stramme op, så penetration bliver meget smertefuld, (Colourbox.com)
Hvis manden forsøger at tvinge sig adgang til bageste hul, uden kvinden først har lyst og er varmet op, vil alle hendes reflekser uvilkårligt få musklerne til at stramme op, så penetration bliver meget smertefuld, (Colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

(Henover jul og nytår præsenterer vi de mest læste artikler i sex&samliv: Denne blev nr. 6. Den var også en af de mest læste i 2009).

En ting er, at oralsex efterhånden indgår som en fast bestanddel af et hverdagssamleje. En anden og mere grænseoverskridende ting er analsex, så det er overraskende, at næsten hver anden kvinde har nydt bagbordssex i deres seneste samleje, mener sexolog.

ekstrabladet.dk spurgte læserne, om analsex indgik i deres seneste samleje, og her svarede 43 procent af kvinderne bekræftende. Hele 18.000 danske kvinder deltog. På herresiden, hvor 20.000 svarede, havde 29 procent analsex på menuen, sidst de dyrkede sex.

Ikke tabu længere
For sexolog og jordemoder Vivi Hollænder fra Bedresexliv.dk er der ingen tvivl om, at analsex er blevet mere udbredt de senere år, fordi det ikke længere er så tabubelagt, som det har været:

- I dag kan man læse gode råd på diverse sexsider, om hvordan man kan gennemføre et analt samleje uden smerter og ubehag, og det er der nok mange, der har taget til sig, siger Vivi Hollænder til ekstrabladet.dk. Mange kvinder har også fundet af, at de faktisk nyder analsex, når partneren forstår at bruge de teknikker, der gør det dejligt for hende.

Smørelse er vigtigt
Vivi Hollænder nævner i den forbindelse, at det er vigtigt med masser af smørelse, forsigtighed og tålmodighed:

- Hvis manden forsøger at tvinge sig adgang til bageste hul, uden kvinden først har lyst og er varmet op, vil alle hendes reflekser uvilkårligt få musklerne til at stramme op, så penetration bliver meget smertefuld.

- Det er lige præcis dét, der er sket for mange kvinder, der udtaler, at analsex ikke er noget for dem. Og har man én gang haft sådan en ubehagelig oplevelse, kan det være utroligt svært at forestille sig, at analsex kan være en nydelse. Ligesom det kan være svært, at overbevise kroppen om, at den skal slappe af.

Tvivler på tal
Det er dog ikke sexologens indtryk, at op til hver anden kvinde dyrker analsex jævnligt:

- Som regel er det først noget, kvinder får lyst til at afprøve, når de har en del års erfaring. Desuden kan analsex være andet end et gennemført analt samleje. Kærtegn og slikkeri omkring anus er jo også en form for analsex. Det kan også være en af forklaringerne på, hvor der tilsyneladende er flere kvinder, der lige har dyrket analsex. Kvinderne tolker det simpelthen i bredere forstand i mændene.

Vivi Hollænder antager desuden, at kvinder, der læser Sex & Samliv på ekstrabladet.dk, sandsynligvis er mere seksuelt aktive end gennemsnitskvinden. Hun mener derfor ikke, at tallene kan overføres direkte på befolkningen som helhed.

Kvinde blogger om sine erfaringer med analsex

Erotikbloggen om numsedronnningen fra Vestegnen

(Som finurlig krølle på halen skal tilføjes, at denne artikel også var blandt årets mest læste artikler i 2008, men i og med den blev offentliggjort igen i årskavalkaden i begyndelsen af 2009, tæller den også med her. Antallet af sidevisinger, 209.931, er således kun beregnet for 2009).

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time