Scorereplikker virker

’Tror du på kærlighed ved 1. blik eller skal jeg gå forbi igen?’ og andre platte scorebemærkninger er bedre end deres rygte

Hvis du kan score med,'hvis du var mit toilet, ville jeg sidde på dig hele dagen', kan du socre med hvad som helst. (Foto: colourbox.com)
Hvis du kan score med,'hvis du var mit toilet, ville jeg sidde på dig hele dagen', kan du socre med hvad som helst. (Foto: colourbox.com)

’Du må være træt, for du har løbet rundt i mine drømme hele natten.’

Jeps. Corny, kikset og klam. Men sagt af den rette med det rette glimt i øjet virker den.

Det fremgår af en undersøgelse, foretaget for et britisk kasinosite mrgreen.com, hvor cirka 60 procent af de adspurgte kvinder mener, at en scorereplik viser, at manden har humor, og at han har selvtillid.

Ikke nok med det, for scorebemærkningerne virker også. Hele fire ud af ti er gået på en date med en fyr, der kørte en småplat replik af.

Og 64 procent ville på date med en flot fyr, selv om han bruger sleazy klicheer som ’udover at være smuk, hvad laver du så?’ og ’skal vi snakke sammen eller bare blive ved med at flirte på afstand?’

De tal stemmer ret godt overens med vores egne, som du kan se til højre for artiklen her, hvor kun 38 procent af kvinderne anfører, at scorebemærkninger aldrig har virket på dem.

Bedre end rygtet
Scorebemærkninger er bedre end deres rygte, mener Kat McClure fra mrgreen.com, ifølge d ailymail.co.uk.

- Og det ser ud til, at de kan være den bedste vej til en kvindes hjerte. Kvinder kan lide mænd med humor, og en god pickup line kan være en super måde at vise, at man har humor. Det kræver også selvtillid at turde køre en scorereplik af, hvilket er et andet træk, som giver gør kvinder bløde i knæene.

Og netop fordi de har så dårligt ry, kræver det en modig fyr at bruge dem. Men man skal til sagen med lethed og humor og ikke tage det for alvorligt, mener McClure.

OBS: Giv os dine mest effektive scorereplikker, så vi kan lade læserne kåre landets bedste. Send dine forslag her - skrive scorereplik i emnefeltet.

Sådan scorer du på fem minutter

Læsernes erfaringer med scorebemærkninger
Sten: Ice-breakere
Scorebemærkninger er udmærkede som ice-breakere, men man kan ikke score udelukkende på en scorebemærkning - de skal ligesom følges op med noget andet og mere, som virker i situationen.

Men komplimenter virker altid som en god i konversationsstarter - og de skal selvfølgelig dosseres efter stedet, omgivelserne og den, du vil scores, alkoholindtagelse, så alt fra ’wow, hvor ser du bare lækker ud’ til ’flot kjole’ kan virke, hvis de bliver fulgt op af noget andet fornuftigt. Du skal bare altid huske at det er dig som person. der skal score og ikke en plat one-liner, for så virker det med garanti ikke.

Jeg har et arbejde, hvor jeg til daglig går i uniform, så jeg har da også brugt den ganske corny ’hej, tænder du på uniformer?’ med godt resultat.

Jette: Komplimenter
Jeg har aldrig været stor fan af scorereplikker. Enten er fyrene så fulde, at de faktisk ikke selv er klar over, hvad de får mumlet, eller også er scorereplikkerne så tåbelige, at man faktisk bare vender sig om og går.

Men selvfølgelig er der fyre, der er bedre til det end andre. Jeg elsker, hvis fyre fortæller mig, at min kjole sidder fantastisk på mig, eller snakker lidt om mine øjne. Den der med frimærkesamlingen er altså gået af mode. En scorereplik, der virker på mig, er: 'Hej flotte, hvem har skræddersyet den kloje der? Den passer perfekt til dine uimodstålige øjne!' Hvis ikke det får en pige til at blive blød i knæene, så ved jeg ikke hvad gør?:)

Sven: For platte
Scorebemærkninger har aldrig haft den store betydning for mig. Synes de er for platte. Trusserne bliver løsere ved en sjov, seriøs og personlig snak. Men jeg har nu en gang været ude for en scorebemærkning til festival, hvor en pige spurgte mig, om jeg var lige så god til at elske, som jeg så ud? Jeg mente, at det måtte komme an på en test. Kan hverken bedømme mit udseende eller vurdere evnerne. Det måtte bero på en uvildig. Hun meldte sig og jeg tror, hun var tilfreds.

Julie: Kan ikke udstå dem
Jeg foretrækker at score og ikke at blive scoret, så scorereplikker preller vist ofte af. Jeg er måske heller ikke altid lige god til at opfatte, hvornår jeg bliver forsøgt scoret, men jeg kan ikke udstå virkelig sleske scorereplikker hvor man bliver overøst med fedtede komplimenter såsom ’du er lækker, dig kunne jeg godt tænke mig at kneppe!’

Vibeke: Ældre kvinder
Den værste scorebemærkning jeg har hørt, var fra en ung fyr, der bagte" på mig en aften. Han var vel været 18-20 år, og jeg omkring 42. Da jeg gjorde ham opmærksom på aldersforskellen, sagde han: ’Er der da noget galt i at tænde på ældre kvinder..?’

Steffan: Kreativ
Problemet med en scorereplik er jo at mange forventer, at man bruger bemærkningen, og så går pigen automatisk med hjem og hopper. Det er jo ikke tilfældet. Tager man derimod en plat scorereplik, muligvis en der er lidt kreativ og ikke er brugt for meget, og bruger den til at åbne op for noget sjov samtale, så virker de meget godt.

Det vigtigste er at kommunikere, at jeg ikke rigtigt tror på, at de virker, og selv synes, de er lidt fjollede. Hvis jeg siger dem med et glimt i øjet, så er der mange piger, der hopper med på den, og siger en igen f.eks. Det er vigtigt for mig, at de er kreative. Hvis jeg faldt tilbage på åbenlyse ’pik og patter’-linjer, så taber jeg på forhånd. Jeg ved ikke, om jeg har en favorit, fordi jeg bruger dem ikke særlig seriøst, men her er et godt eksempel: ’Har du spist Frosties? For du vækker en tiger i mig.’

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen