Derfor tager hun frækt tøj på

Halløj i hormonerne: Kvinder vælger sexet tøj, når de kan blive gravide

Shpping 'n' fucking: En kvindes indkøb af sexet tøj af afhængigt af hendes menstruationscyklus, og om hendes nærmeste konkurrenter er flotte. (Foto: colourbox.com)
Shpping 'n' fucking: En kvindes indkøb af sexet tøj af afhængigt af hendes menstruationscyklus, og om hendes nærmeste konkurrenter er flotte. (Foto: colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

Det er hormonernes skyld.

I gamle dage alting enten Guds eller samfundets skyld. I dag tilskrives mange af en kvindes (og en mands) handlinger i det daglige hormoner. Nu viser det sig endda også at være gældende, når hun shopper tøj og tilbehør.

En undersøgelse fra University of Minnesota peger på, at en kvinde, der har ægløsning og derved har lettere ved at blive gravid, køber mere sexet tøj, end når hendes graviditetschancer er små.

Det skriver sciencedaily.com og videnskab.dk.

Ikke nok med det. Kvindens køb påvirkes også af, hvor attraktive hendes konkurrenter er:

Det ubevidste behov for at vælger produkter, der fremhæver kvindens udseende, er drevet af hendes behov for at overgå attraktive kvindelige rivaler, forklarer Kristina Durante, ifølge Sciencedaily.com. Hvis du ser bedre ud end dine konkurrenter, har du en større chance for at blive set.

Undersøgelsen i ’Journal of Consumer Science’ giver indblik i’ hvordan forbrugeres adfærd er påvirket af hormonelle faktorer.

Smukke kvinder
Selvom resultatet af det hormonbetingede vælg af sexet tøj bygger på et behov for at tiltrække en partner, er valget afhængigt af kvinderne i lokalområdet.

- For at lokke en passende mage til sig må kvinderne bedømme andre kvinder i lokalmiljøet for at se, hvor iøjnefaldende hun bliver nødt til at være, siger Durante.

I undersøgelsen viste forskerne en række fotos af kvinder til nogle af deres kønsfæller, der havde ægløsning, hvorpå de skulle købe tøj og tilbehør. De kvinder, der havde set billeder af smukke kvinder, som boede tæt på, valgte mere sexede produkter, end dem, der havde set billeder af uattraktive kvinder, der boede langt væk.

Så hvis du synes, din partner går for meget i joggingtøj, så hold øje med hendes mestruationscyklus, tag hende med på stripbar og slip hende derefter løs med en blankocheck på Strøget.

Eller noget.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+