Annonce:
Annonce:

Søvn og sex drukner i babygråd

Fire timers søvn hver nat er virkeligheden for mange småbørnsforældre, og det kan koste dyrt på sex- og samlivsfronten

Det er vigtigt, at forældre forstår, at den kroniske søvnmangel kan være årsag til problemerne i deres sex- og samliv. (Foto:colourbox.com)
Det er vigtigt, at forældre forstår, at den kroniske søvnmangel kan være årsag til problemerne i deres sex- og samliv. (Foto:colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det er fantastisk at blive forælder. Få, der har prøvet det, ønsker af et ærligt hjerte ungen proppet tilbage igen. Hermed ikke sagt, at man ikke kan tænke sådan, når nattehyleriet tager overhånd.

For rigtigt mange er natten fyld med gråd og bleskift og ikke søvn og elskov.

Det fremgår af en britisk undersøgelse, ifølge aftonbladet.se.

To tredjedele af de 1000 adspurgte sover mindre en fire timer om natten i barnets første to leveår. Og søvnforskere anbefaler, at man får mindst frem timers uafbrudt søvn for at fungere normalt. Hvilket betyder, de får sovet 912 timer for lidt over to år.

En tredjedel svarede, at de skændtes mindst fem gange om ugen som følge af søvnmangel.

Annonce:

Den manglende søvn giver et permanent søvnunderskud og gør forældrene trætte og irritable, giver dem humørsvingninger og større risiko for at blive deprimerede. Alt sammen noget, der sætter pres på forholdet.

Søvneksperten fra senge og madrasfirmaet Silent Night, Iftikhar Mirza, som har fået foretaget undersøgelsen, siger ifølge aftonbladet.se.

- Forældrene indser ikke, at det er søvnmanglen, der er problemet. Derfor skal de kæmpe for at få minimum fem timers uafbrudt søvn. En times søvn hist og pist hjælper ikke, siger Mirza, der mener, at faste soverutiner og ritualer kan hjælpe på barnets søvn

Der er flere meninger om og måder hvorpå, man kan lære sit barn at sove mere igennem. Det kan du læse om her. Men en ting er sikkert - det vigtigste er, at de nybagte forældre indser, at deres parforholdsproblemer måske blot skyldes manglende søvn.

Babyen ødelæger dit forhold

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: