Annonce:
Annonce:

Surf med på hendes lyst-bølger

Hvis man forstår kønnenes sexforskelle, er meget frustration sparret - nyd i stedet hinandens sex-bølger

Medina lader Burhan G. ride med på sin lystbølge. (Screen shot fra Burhan G.-videoen 'Mest Ondt feat. Medina')
Medina lader Burhan G. ride med på sin lystbølge. (Screen shot fra Burhan G.-videoen 'Mest Ondt feat. Medina')
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Kvindens sexlyst kommer ofte ujævne i bølger, man(d) så kan ride med på eller ej. Hendes lyster kan dog også tørre helt ud, hvis de ikke gødes. Hans lyst er mere jævnt fordelt.

Mange mænd har svært ved at tackle 'problemet', kvinden i værste instans kan benytte som straffemiddel.

Det handler om at blive bevidst om de seksuelle kønsforskelle, for så kan vi reagere fornuftigt på dem, hvis forskellene bliver til problemer.

Det mener sexologen Vivi Hollænder, der her forklarer, hvordan manden og kvindens kønsdrift adskiller sig fra hinanden - grundlæggende set.

Derfor får kvinder orgasme

Annonce:

Mandens lyst
De fleste mænd har livet igennem en ret stabil sexdrift - det går lidt op, lidt ned. Der kan være perioder, hvor bølgerne går meget højt, mens lysten til sex i andre perioder, fx i forbindelse med meget overarbejde, sygdom, mangel på søvn mv., kan være næsten helt væk.

Men lige så snart, der er rettet blot en smule op på forholdene igen, så vender mandens lyst som regel tilbage. Så er hans behov for regelmæssigt sex tilbage i fulde omdrejninger.

Biologisk er det sådan for manden, at han livet igennem skal være klar og parat til at skyde sine gener videre, hvorfor det så kun er ekstra fint, at han mere eller mindre altid er på, når hun er det.

Af samme årsag er det ofte også meget nemt at tænde en mand - næsten lige gyldigt hvad. Hun kan opføre sig som et nok så dumt svin, men lige så snart, hun atter lufter brysterne og vender bagdelen til, så er han klar til at parre hende igen. Typisk mand, mener mange kvinder sikkert - og ja: sådan ER manden nemlig.

Derfor går vi galt af hinanden

Annonce:

Kvindens lyst
Kvinden sexlyst derimod, den optræder ofte i bølger, og er hun først kommet ind i en god og positiv bølge, en positiv lystspiral, så kan hendes behov sagtens gå hen og blive så overvældende stort, at det indimellem bliver for meget for manden i dobbeltsengen.

- Når kvinden først er havnet i en positiv lystspiral, så foregår det efter ’mere vil have mere’ princippet. Så kan hun næsten ikke få sex nok, indtil hun på et tidspunkt, helt automatisk, når et mætningspunkt, hvor lystniveauet igen kommer tilbage på et mere ’normalt leje’

Omvendt kan hun også havne i en downperiode, hvor hun bare ingen lyst har - lige meget hvad.

Der helt naturligt også får manden til at tænke sit. Sådan en bølgedal kan opstå i forbindelse med at få barn, at manden ikke længere bekræfter og begærer hende, at hun har taget på i vægt og føler mindreværd over sin krop osv.

Annonce:

Erstatning
I stedet har hun (som erstatning) måske kastet sin kærlighed og omsorg på børnene, på børnebørnene, en hund/kat, der naturligvis ikke direkte kompenserer for det seksuelle, men som derimod kan stimulere hendes omsorgsgen. Muligheden for at tage sig af, give kærlighed og pleje, der ligger meget dybt i den kvindelige natur.

Om en kvinde er i fast forhold eller ej, kan hun gå i dvale - eller tørre helt ud - seksuelt. Som dog ikke er så underligt med tanke på, at hun rent biologisk først behøver at parre sig, når den helt rigtige mand (med de helt rigtige gener) melder sig på banen.

Ja, det lyder måske meget gammeldags det hele, men mennesket er altså heller ikke en helt ny opfindelse, og mange af vores måder at handle og agere på er altså først og fremmest nedarvede fra tider, hvor kvinden og manden ikke var helt så ligestillede som i dag.

Sådan vil mænd begæres

Annonce:

Bevidst om forskellene
- Er man ikke bevidst om, at kvinder og mænd psykologisk og biologisk er indrettet forskellige, så kan det naturligvis være meget svært at forstå, hvorfor partneren indimellem agerer og reagerer seksuelt, som han eller hun nu gør, forklarer sexolog Vivi Hollænder, der ofte oplever par i sin konsultation, hvor lige netop manglende forståelse af det modsattes køn seksualitet er et væsentligt problem, der kan føre både utroskab og/eller skilsmisse med sig.

For i stedet for at sætte sig ind i, hvordan partneren tænker og fungerer seksuelt, kaster man sig lynhurtigt over at skyde skylden på hinanden for, at sexlivet ikke længere spiller.

Vand hendes seksualitet
Når manden først har indset, at kvinder altså ikke er som mænd, når det kommer til sex, så er det i virkeligheden ikke så svært at holde hendes lystgryde i kog. Også selv om hendes som regel kommer i bølger.

- Det betyder utroligt meget for en kvindes lyst til sex, at hun føler sig attraktiv, at hun føler sig værdsat og begæret, fortsætter sexolog Vivi Hollænder.

Annonce:

- Kvinder er på en helt anden måde end mænd i stand til helt naturligt at vælge sexlivet fra og til, også selv om de er i faste og langvarige forhold. Og der findes da kvinder, der indirekte - eller måske endda som rendyrket straf - tvinger deres mænd til at leve i cølibat i årevis. For når hun ikke har lyst, kan han heller ikke få noget, basta! forklarer sexolog Hollænder, som mener, at ingen skal tvinges til at leve i cølibat. Heller ikke mænd i forhold.

Dette tænder alle kvinder på

Hvad gør han?
- Har manden ikke længere har et sexliv, fordi hustruen af en eller anden årsag har lukket for det varme vand, så har han oplevet med mine øjne fire muligheder.

Han kan affinde sig med det. Det er et reelt valg.

Overbevise hustruen om, at de er to om problemet.

Opsøge sex uden for ægteskabet - med eller uden hendes accept.

Lade sig skille, og på den måde komme videre.

- De to sidste muligheder er naturligvis hverken optimale eller specielt spændende, men det er det altså heller ikke - måske endda på livstid - at blive afholdt fra sex, en helt naturlig drift, siger sexolog Vivi Hollænder fra bedresexliv.dk

Alle har ret til et sexliv

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: