Annonce:
Annonce:

Holder øje med eks'en på Facebook

Er du også venner med eks’en på Facebook? Det er måske ikke en god ide

Det kan være svært at lade være med at snage i eks'en liv på Facebook. (Foto: colourbox.com)
Det kan være svært at lade være med at snage i eks'en liv på Facebook. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Tilsyneladende uskyldige opdateringer på Facebook kan være skyld i små stik af smerte:

’Nå, så han har fået en ny veninde. Er hun lækker, dusker han hende?’

Eller:

’Aha, så hun skal på sviptur til Rom. Skal hun så slikke pik på ham den nye filejs hele turen?’

Facebook er fint til mange ting. For ekspempel til at finde gamle flammer. Og når man vil lege livsspion. Problemet er blot, at man risikerer at få mere at vide om sine eks’er, end man egentlig har lyst til.

Jalousi
For sexolog, parterapeut og aktiv Facebook’er Rikke Thuesen er det et tveægget sværd:

Annonce:

- Facebook giver god mulighed for at følge med i eks’ernes liv og færden, og jeg tror, det afhænger af, hvad man har på agendaen, når man tjekker. For nogle er det den positive interesse, hvor man ønsker den anden det bedste. Men mange gange handler det om at finde ud af, om den anden er videre i teksten og at holde øje, og både jalousi og forsmåede følelser spiller ind i billedet.

Det at være venner med en eks kan være fint, hvis man kan være det i det virkelige liv, og man ser hinanden og taler sammen:

- Det er især godt med den åbenhed, for eventuelle nye kærester kan føle sig trygge ved kontakten, mener Thuesen.

Læs: Glem din eks på 60 dage

Usundt
Det er meget naturligt at være lidt nysgerrig, hvis vejen falder forbi på Facebook. Men at overvåge og holde øje er usundt og ikke godt for nogle af parterne, ifølge parterapeuten:

Annonce:

- Værst går det jo ud over den, der holder øje, for det handler jo ofte om, at man ikke er afsluttet med den tidligere partner. Det kan hænde, at man bliver såret, når man ser, at man er skiftet ud med en langhåret, rød model med store bryster, og man selv er blond og har mest til gården. Og at se de glade feriebilleder, der tydeligt vidner om, at han er videre i livet og kærligheden, kan smerte, hvis man selv er ensom og uden nogen at holde af.

Sådan kommer du over jalousi

Kvinder værst
For Rikke Thuesen er det tydeligt, at der er flest kvinder, der tjekker eks’en på nettet:

- Jeg tror, at mænd er meget bedre til at lægge fortiden bag sig og sige, det var det, og så komme videre, hvorimod kvinder holder mere fast og her bør vi lære af mændene og lade eks’en være eks og give slip, så vi er åbne for nye, dejlige partnere.

Mange kvinder har en tendens til at føle ejerfornemmelser overfor eks'en, og selv om de ikke selv vil have ham tilbage, så er det bedst, hvis han lider lidt i savnet af hende. Hvad det handler om, er svært at sige - måske er det for bekræftelse, et behov for at føle, at man er speciel. Det er svært at gisne om årsagen, men det er destruktivt og fører ikke meget godt med sig - man sidder fast og kommer ikke videre. forklarer Rikke Thuesen.

Det mener læserne:

Annonce:

Stine: Jeg kigger på min ekskærestes Facebookprofil. Jeg synes, man oplever mange følelser. Lige i øjeblikket bliver jeg sur over de ting, han skriver, fordi han skriver alle de ting, jeg ønskede, vi lavede sammen, da vi var sammen. Men ellers synes jeg, det er okay, men jeg sletter ham nok, når jeg finder en ny kæreste.

Læs: Sådan er vores jalousi

Tina, 29: Jeg holder da øje med mine ekskærester, men det er mere for at følge med videre i deres liv. Jeg har altid kunnet slutte et forhold med et dertil følgende venskab. Men jeg skal heller ikke lyve og sige, jeg ikke har gjort det for at snage, for selvfølgelig har jeg da det. Det er altid hårdt at gå fra en, man elsker, hvis det ikke er gengældt, og han/hun allerede er ovre mig.

Nikolai, 30: Det sker en sjælden gang, at jeg møder en, og så kan jeg godt lige tænke, hvordan det går med hende, og om hun har fundet en, der er bedre end mig. Men det generer mig ikke så meget til dagligt.

Tina, 40: Bollefyre har der været en del af, og dem holder jeg da øje med, og det gør mig ikke noget, at de finder nye damer. Og dog - en enkelt er jeg specielt glad for, og ham vil jeg have tilbage, for det var sindssygt god sex, vi havde.

Annonce:

Læs: Bollevenner giver bedre sex

Bruno, 50: Jeg holder øje med Facebook eller lignende steder, hvor min eks er. Ellers får jeg oplysningerne fra venner eller vores fælles børn. Selv om jeg vil betegne vores skilsmisse som en af de få vellykkede skilsmisser i Danmark, er der stadig et behov for at vide noget om min eks: hvem hun omgås, hvornår hun er på ferie eller er til fest, hvem tager hun med hjem og sover osv.

Jeg spørger mig selv så tit, hvorfor jeg gør det. Selv om der er seks år siden, vi gik hver til sit, men noget inde i mit hoved søger de oplysninger. Også selv om jeg nogle gange bliver ked af det, jeg får at vide, hvorfor dette selvpineri?

Læs: Sådan er sex efter skilsmissen

Annonce:

Steffan, 30: Det er giftigt at gøre den slags. Der er mange ting, man kan gøre for at komme sig over en eks, men jeg mener bestemt ikke, at det inkluderer at finde hende og få afslutning. Det er det, jeg ser ’stalkeriet’ på nettet som mangel på afslutning.

Man vil gerne fortælle hende, hvordan man har det og få hende til at føle det. Sandheden er dog, at nogle gange kan man ikke få en afslutning. Så det er sundest at lære at blive glad for sig selv igen uden at være afhængig af den afslutning. Så nej, jeg kigger ikke så meget efter eks'er, fordi det mere er selvpineri end en løsning på ens ulykkelighed.

Tue, 23: Jeg tjekker da lige, hvis de har fået en ny fyr, hvem det er osv. Ikke fordi det rager mig, men man er jo altid lidt nysgerrig.

Claus, 35: Det gør jeg nok lidt i starten - bare for at se, hvordan det går. Overordnet så håber jeg jo, det går dem godt, men jeg vil da gerne indrømme, at jeg indimellem mærker et stik i hjertet, når det går alt for godt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: