Annonce:
Annonce:

Derfor går vi galt af hinanden

Kvinder lokker med sex - mænd med kærlighed

Vejen til den store kærlighed er brolagt med mange misforståelser. (Foto: colourbox.com)
Vejen til den store kærlighed er brolagt med mange misforståelser. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Dybest set vil de fleste mennesker have det hele - både kærlighed og sex. Men generelt kan man sige, at mænd udtrykker deres kærlighed og søger nærheden gennem sex. Til gengæld er kærlighed ofte forudsætningen for kvinder, før de overhovedet vil have sex.

Det mener sexologen Vivi Hollænder fra bedresexliv.dk.

Der, hvor det senere går galt, er, når hverdagen melder sig, og det seksuelle bliver nedprioriteret på grund af arbejde, børn og fritidsinteresser. Når sex henvises til sidstepladsen for dagens gøremål, ender det tit med, at sexlivet går mere eller mindre i stå. Begge parter savner så intimiteten og nærheden.

- Generelt vil manden give udtryk for, at han savner sex, mens kvinden giver udtryk for, at hun savner kærtegn og opmærksomhed, forklarer sexolog Vivi Hollænder.

Annonce:

Gælder om at sælge sig selv
Hvis man er i markedet for en kæreste, gælder det i høj grad om at sælge sig selv. Der er ingen tvivl om, at mænd tænker sex, når de jager kvinder i byen eller via nettet. Men mange mænd er efterhånden bevidst om, at de ikke får en kvinde på krogen, hvis jagten udelukkende foregår med bule i bukserne og tungen langt ud af halsen. Så i stedet ’påtager’ manden sig den romantiske og galante rolle, kvinderne rigtig gerne ser, mener Hollænder:

- Omvendt går de færreste kvinder i byen for at score sig en mand uden først at have iført sig den helt store omgang krigsmaling og noget tøj, der fremhæver formerne på det frækkeste. Altså i bund og grund sender klare sexsignaler - i hvert fald oplevet med en kvindesøgende mands øjne!

- Dette gør hun, selv om hun måske slet ikke ønsker at blive opfattet som sexsymbol, men derimod leder efter en stabil og trofast mand, der først og fremmest vil have hende for de indre kvaliteter. Man kan da ikke afvise, at nogle lokker med falske løfter under jagten på en partner. De fleste holder sig dog nogenlunde inden for sandhedens rammer.

Annonce:

Bedste resultater
Selvfølgelig sender man de signaler, som giver de bedste resultater. Jo flere potentiale partnere man rammer med virkemidlerne, des større er chancen for gevinst. Det gælder både mænd og kvinder, mener Hollænder.

- Når en kvinde klæder sig sexet og udsender ’kom-og-ta-mig’-signaler, er det altså ikke ensbetydende med, at hun hopper i kanen med hvem som helst. Hun vil derimod gerne signalere, at hun kan være sexet for den mand, hun udvælger sig.

- Når en mand signalerer, at han er kærlig og omsorgsfuld, gør han det for at vise, at han også har værdi som potentiel fast partner for den rigtige kvinde, siger sexolog Vivi Hollænder fra bedresexliv.dk.

Du snyder dig selv!
Mange er gode til at bytte sig til sex eller kærlighed, men den eneste, vi i realiteten snyder, er faktisk kun os selv, påpeger sexolog Katrine Berling .

Annonce:

- Som kvinde synes jeg, det er vigtigt, at vi kun har sex, hvis det virkelig er det, vi ønsker. Vi kvinder kan under alle omstændigheder ikke holde på en mand ved blot at give ham sex. Han bliver først kæreste, hvis han virkelig elsker dig og ønsker at dele livet med dig. Så giver vi os selv væk i forhåbning om noget andet, vil mange kvinder ende op med at blive godt og grundigt skuffede, siger Berling-

Forelsket
Hvis man ønsker et forhold, der skal vare længe, bør man med alle midler forsøge at være sig selv, mener Berling:

- Alle vil vi jo være sammen en partner, for den han/hun er. Når vi er forelskede, har vi tilbøjelighed til at gøre og sige de ting, partneren rigtig gerne vil opleve og høre. Vi roser hinanden til skyerne og lægger fælles planer for fremtiden.

- Men først når der er gået et halvt år, er vi begyndt at kende hinanden så godt, at vi nogenlunde ved, hvem vi i virkeligheden har med at gøre - og her skulle vi så gerne forelskes i hinanden på ny. Ikke i den person, vi håber vedkommende er, men i det menneske, personen i realiteten er - på både godt og ondt! siger Katrine Berling.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: