Glade piger onanerer mest

Autoerotik mest udbredt blandt unge piger med gode familierelationer

Følg Sex & Samliv

En kvalitativ undersøgelse peger på, at unge kvinder med godt forhold til deres forældre har et afslappet forhold til deres egen krop og onani.

Engelske Centre for Sexual Health Research, School of Psychology, University of Southampton, har set på 16 -18-årige pigers onanivaner og deres indstilling krop og seksualitet.

Forskerne anfører, at det meste forskning og oplysningsarbejde mht. unges seksualitet handler mest om at advare mod negative konsekvenser af sex, kønssygdomme og uønsket graviditet. Derfor fokuserer de på de positive aspekter af seksualitet.

Kropsbevidsthed
20 piger, der alle have fået taget deres mødom, blev indgående interviewet i op til 90 minutter om alt fra venner og familieforhold til onani og sex. De kom fra forskellige sociale lag og familiestrukturer.

Selvom resultaterne, der er blevet offentliggjort i Journal of Sex Research, afslørede komplekse forhold mellem kropsbevidsthed og famileforhold, og selvom om det statistiske materiale var begrænset (20 piger), kunne forskerne grundlæggende dele pigerne sig ind i tre grupper.

De negative
En gruppe piger havde et kraftigt negativ syn på onani. Nogle fandt selve konceptet vederstyggeligt. Pigerne her var typisk fra singleforældrefamilier med halv- og stedsøskende og havde tidlig sexdebut.

Selvom de var overbevist om, at sex kan skulle ske i romantisk sammenhæng, gik de hurtigr i senge med drenge i korte forhold. De beskrev de seksuelle aktiviteter som skuffende og uden nydelse. De talte ikke med deres partner om det, ligesom de angav, at samtaler med deres mødre var kunstig og envejs.

De ligeglade
Denne gruppe piger virkede indifferente i forhold til onani. De have måske prøvet det og fundet det utilfredsstillende, primært fordi de ikke vidste, hvad de skulle gøre og ikke kendte deres krop.

De kom fra både singleforældrefamilier og med to forældre. De så sex i lyset af deres kærester lyster og som en ting, der bare skulle gøres og overstås. Fælles for dem var, de havde svært ved at tale om sex med deres partnere, ligesom kommunikationen med forældre blev omtalt som akavet.

De positive
De positive onanerede jævnligt og fandt det nydelsesfyldt og givende. De havde forskellige familiestrukturer med en åben og afslappet kommunikation mht. sex. De kunne også tale med forældre om alt andet uden pinlighed og ubehag, deres mødre brugte ofte egne erfaringer, når de beskrev nydelse, forvirring, pres og læring til deres døtre i samtaler, som var to-vejs.

Forskerne mener, at selvom undersøgelse ikke som sådan beviser et årsag-virkningsforhold mellem en godt forhold sine forældre og et godt forhold til sex, sin krop og onani, peger det på en sammenhæng, som både forældre og skole burde drage ind i overvejelserne mht. til opdragelse og seksualitet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind