Dating: Det lyver vi om

En stor del af os vil tilsyneladende gerne være anderledes, end vi er, for der lyves flittigt om især højde og vægt på landets datingsites

Hm. I profilen stod der hun var mørkhået og 22 på... (Foto: Colourbox.com)
Hm. I profilen stod der hun var mørkhået og 22 på... (Foto: Colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

Et par centimeter højere og et par kilo mindre. Det er den datingversionen af os selv. Ifølge vores afstemning har 43 procent af mændene og hele 67 procent af kvinderne pyntet på sandheden med hensyn til deres højde eller vægt på en datingprofil.

Ifølge sexolog Katrine Berling er det beklageligt, men ganske naturligt:

- Vi lever i en verden, hvor vi dagligt bliver gjort opmærksom på, hvordan vi skal se ud, hvor tynde, smukke og sunde vi skal være. Mange kvinder og nogle mænd har meget svært med at leve op til de idealer, og det er med til at give dårligt selvværd og selvtillid, mener sexologen Katrine Berling.

Elske sig selv
- Vi tror på, at ’hvis jeg bare var tynd/høj, ville jeg få en kæreste’, og derfor lyver vi i håbet om, at det hjælper os til at få det, vi gerne vil ha, forklarer sexologen. I virkeligheden handler om det at være os selv. Vi skal elske os selv, som vi er, siger Katrine Berling.

- Vi får ingenting ud af at lyve i en datingprofil, for vi bliver alligevel afsløret til sidst, hvis vi skal mødes i virkeligheden. Desuden skal vi jo gerne finde en kæreste, der elsker os, for den vi er, og ikke for den, vi ønsker at være. At lyve at sende et meget dårligt signal, og man får ingenting ud af det i sidste ende.

- Min oplevelse er klart, at jo mere man er mig selv, jo mere man står ved mig selv, jo mere interessant bliver man for det modsatte køn. For det er, når vi tør stå frem, som vi er, vi kommer til at stråle, og det er med til vise masser af selvværd og selvtillid. Det er super sexet, og det kan man score på, siger Katrine Berling til ekstrabladet.dk.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind