Sådan får du ham til at høre efter

Kommunikation: Har du også svært ved at trænge igennem til din mand, så læs med her

Det hjælper sjældent at råbe - istedet skal du rose... (Foto: Colourbox.com)
Det hjælper sjældent at råbe - istedet skal du rose... (Foto: Colourbox.com)

Måske keder han sig, føler sig truet eller går i forsvarsposition, når du vil tale med ham om vigtige ting.

Mange kvinder oplever, at de har svært ved at trænge igennem til deres partner. Både når der skal diskuteres hverdagens små skærmydsler og de store livsdefinerende valg.

Ifølge Scott Haltzman, der har været med til at skrive bogen ’ The Secrets of Happily Married Women’, er det faktisk nogle greb, kvinder kan ty til, når de virkelig har brug for at få deres mand til at høre efter.

1. Undgå konfrontation
Hvis du planlægger at tale om noget ekstra svært, så skal I undgå at sætte jer ned og se hinanden dybt i øjnene.

- Det kan virke mærkeligt, men at kræve øjenkontakt med ham kan gøre problemet værre for ham. Hvis du ser ham i øjnene hele tiden, kan du få ham til at føle sig truet og konfronteret. Det kan udløse en mands forsvarsmekanismer. Tal om emnet, når I laver noget andet imens, for eksempel, mens I går en tur eller kører bil eller spiser middag i sofaen, udtaler Scott Haltzman til ’ Women’s Health Magazine’, ifølge expressen.se.

2. Kom til sagen
Ifølge en undersøgelse i fagstidsskriftet NeuralImage opfatter den mandlige hjerne mænds stemmer som tale og kvinders stemmer som musik. Derfor har han let ved at fokusere, når en af hans venner plaprer løs om en fodboldkamp eller et computerspil, mens hans hjerne må på overarbejde, når han skal koncentrere sig om at høre på kvindens ’nu-skal jeg fortælle dig, hvor skabet skal stå-’tale.

Derfor skal du som kvinde prioritere i din tale. Sørg for at fortælle det vigtigste først:

- Mænd vil altid gerne skære ind til benet med det samme. Så få hans opmærksomhed ved at komme med direkte udtalelser. Såsom: ’Jeg er bekymret fordi…’ eller: ’Det, det handler om, er…’

3. Luk luft ud
Når du nu og da egentlig bare har brug for at lukke lidt luft ud og fortælle om noget, der har været hårdt eller irriterende, så begynd med at fortælle ham, at det blot er netop det. Sig, at det ikke er fordi, du har brug hjælp, men altså bare et behov for at tale om det

- For mandens umiddelbare, instinktive reaktion vil være at finde en løsning på et hvilket som helst problem, han bliver stillet overfor. Mænd er løsningsorienterede. Så har han lettere ved at slappe at og bare lade dig fortælle løs, som du har brug for.

4 Styrk hans ego
Hvis det virker, som om han lader tingene gå ind at det ene øre og ud af det andet, hver gang du beder ham om noget, så er det ikke, fordi han nødvendigvis er småt begavet, eller fordi du har svær ved at forklare dig. Det kan være nødvendigt at rose ham først, for komplimenter for ham til at føle sig vigtig og ovenpå.

Hvis han for eksempel aldrig gider at være sammen med dine veninder og venner, så skal du i stedet for bare at brokke dig over det, booste hans ego ved at sige: ’Du er super sjov, kan du ikke tage med i aften, så mine venner kan more sig. De er vilde med dig.’ Denne positive vinkling vil få ham vil at rette sig op og tage imod udfordringen.

I morgen kan du læse om, hvordan manden kan få kvinden til at høre efter.