Videnskaben finder din net-date

Datingportal har indledt samarbejde med Københavns Universitet, der skal danne grobund for forskning i matchning kønnene imellem

- Forskningen viser, at fundamentet for et godt parforhold er et fællesskab af blandt andet interessere og værdier, forklarer datingekspert Tina Kilburn.
- Forskningen viser, at fundamentet for et godt parforhold er et fællesskab af blandt andet interessere og værdier, forklarer datingekspert Tina Kilburn.
Følg Sex & Samliv

Alle, der har prøvet at søge kæreste via nettet, ved, at det ikke altid er let. For hvordan griber man nu lige søgningen blandt tusindvis af potentielle partnere an, så man ender op med det mest oplagte udvalg af profiler, der matcher ens ønsker og krav bedst muligt?

For mange søgende singler bliver det hurtigt noget med at surfe rundt på datingsiden for at kigge på profilfotos, hvorefter man ganske kort læser sig til, hvor høj vedkommende er, hvad personen vejer, hvor i landet han/hun bor, samt om den potentielle partner er ryger og har børn. Naturligvis en begyndelse, men alligevel er tyndt grundlag for at indlede en egentlig kontakt på.

Omfattende test
- Det er ikke mindst sitets meget omfattende relationstest, hvor man som ny bruger svarer på cikra 200 spørgsmål om kommunikation, værdier, interesser, personlighed, sex og samliv, der gør det en del nemmere at skyde sig ind på, hvem man umiddelbart matcher bedre med end andre, fortæller datingportalen Q500.dk’s projektleder og datingekspert, Tina R. Kilburn.

Sammen med en lang række fagpersoner fra hele Skandinavien har Tina R. Kilburn, der til daglig arbejder på Århus Universitet, været med til at sammenstykke en relationstest, som har taget end to år at færdiggøre og finpudse for dating-teamet.

Et for Q500’s brugere vigtigt og væsentligt stykke dating-værktøj i cyberspace-jagten på den eneste ene, der sammen med datingportalens nye, unikke samarbejde om vidensdeling med Københavns Univesitet for alvor har bragt forskningen på bane indenfor moderne netdating i Danmark.

Aftalen med Institut for Folkesundhedsvidenskab vil bidrage til universitetets forskning om tiltrækning og relationsdannelse, og der kommer til at foregå en gensidig udveksling af viden universitet og Q500 imellem, der giver fagpersonerne bag datingportalen rig mulighed for yderligere at optimere og udvikle brugernes søgeværktøjer.

3. generation datingside
- Q500 er, hvad vi kalder en 3. generations datingside. 1. generation er datingsider, hvor man matcher folk på bestemte ønsker om alt fra øjenfarve til erhverv. 2. generation er datingsider, der stiller spørgsmål omkring personlighed, man så matcher brugerne på. 3. generation, som Q500 er, har taget skridtet videre ved at benytte empirisk forskning til at udvikle en omfattende relationstest, der grundigt undersøger flere af de parametre, man allerede nu ved, er vigtige for at opnå et langvarigt og tilfredsstillende parforhold.

Et nordisk forskerhold har nøje udvalgt spørgsmålene med baggrund i studier fra hele verden - og det er svarene herfra, der afgør, hvem systemet i sidste ende udpeger som oplagt livsledsager, forklarer Tina R. Kilburn:

- Ud over en samlet sandsynlighed for et succesfuldt forhold, giver systemet uddybende feedback og fortæller på, hvilke områder de mulige kærester og ægtefæller passer særlig godt, og hvor der må forventes enkelte udfordringer.

Svarene vælter ind
Relationstesten blev søsat på Q500 for en lille måneds tid siden - og ifølge Tina R. Kilburn, så vælter svarene fra brugerne fortsat ind. Så endnu har teamet bag datingportalen, bestående af nordiske psykologer, sexologer og samlivseksperter endnu ikke nået at lave analyser på de mange indkomne data.

- Indtil videre har feedbacken dog overordnet været super positiv. Brugerne melder tilbage, at testen er overskuelig og præcis i sin personlige feedback, og at den er et godt, seriøst stykke værktøj til både at vurdere om man skal indlede kontakt til andre brugere, samt til at bryde isen med i den første kontakt.

Til voksne singler
- Forskningen viser, at fundamentet for et godt parforhold er et fællesskab af blandt andet interessere og værdier, foruden forskellige personlighedsfaktorer. I takt med, at vi bliver ældre, vægter vi fx værdifællesskab med vores partner meget højt. siger Kilburn.

Q500 henvender sig til voksne mennesker, der er på udkig efter et længerevarende forhold, og da det at date på Internettet ofte kan føles som et lotteri, samt optage rigtig meget af ens tid, ønsker vi at give brugerne et værktøj, som kan være med til at gøre søgningen efter en partner lidt lettere.

I sidste ende er det dog fortsat brugeren selv, der må tage det sidste skridt for at finde ud af, om der er kemi mellem ham/hende og de andre brugere, man kan møde på sitet, smiler Tina R. Kilburn, der til slut kan fortælle, atQ500.dk pt. har lidt over 200.000 brugere i hele Skandinavien.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde