S/M godt for dit forhold

Pisk din partner og gør vedkommende mild og glad, er konklusionen på amerikansk undersøgelse

Bind mig - elsk mig. Nu videnskabeligt bevist. (Foto: Colourbox.com)
Bind mig - elsk mig. Nu videnskabeligt bevist. (Foto: Colourbox.com)

Udstik ydmygende ordrer, bind din partner, pisk løs eller giv smæk. Der er mange måder at lege med s/m. Fælles for de seksuelle udfoldelser er, at de øger parrenes følelse af intimitet og samhørighed.

Det skriver tidsskriftet 'Archives of Sexual Behavior.'

Forskerne, der blandt andet er psykologer og kemikere, tog spytprøver fra 58 s/m-par før, under og efter, de dyrkede s/m-sex.

De undersøgte mængden af cortisol, som er relateret til stress, og som blandt andet forøger ens smertetærskel, og testosteron, der forbindes med styrke og dominans. Desuden observerede de parrenes psykologiske og følelsesmæssige reaktioner.

Parrene udførte bondage, sanseberøvelse og forskellige smertefulde, frydefulde og kærlige handlinger.

Under selve akten steg niveauet af cortisol hos masochisterne, altså dem, der var bundet, modtog ordrer og fysisk og psykisk ’mishandling’. Derimod steg sadisternes cortisol-niveau ikke. Hos de kvindelige masochister øgedes mængden af testosteron også, men ikke hos de mandlige.

Efter seancen var overstået, faldt stresshormonet cortisol betragteligt hos begge parter, der fortalte, at de havde haft en god oplevelse. Samtidig udviste de intimitet og nærhed i forholdet.

Derfor konkluderer forskerne ikke overraskende, at s/m er godt for forholdet. Hvis altså begge parter kan lide det...