Annonce:
Annonce:

Hold liv i dit parforhold - hele livet

Hvad er hemmeligheden bag livslang kærlighed, og kan vi lære af guldbryllupsparrene? Og ja, rigelig sex og masser af saftige kys er nogle af buddene

Sex tre gange ugen og daglige kys er nogle af succesparrenes hemmeligheder. (Foto: Colourbox.com)
Sex tre gange ugen og daglige kys er nogle af succesparrenes hemmeligheder. (Foto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det er tilsyneladende en af de helt svære nødder at knække at klare et ægteskab hele vejen til guldbryllup og videre. Skilsmisser er dagens orden, men der er jo også de heldige/dygtige, der klarer skærene.

Ifølge aftonposten.se har et engelsk bryllupssite analyseret svar fra 3000 par, der har været sammen mange år. De er derved kommet frem til nogle fællesnævnere.

Følgende elementer er/skal være tilstede:

  • En aldersforskel på to år
  • To fælles hobbyer
  • Sig ’jeg elsker dig’ mindst en gang om dagen
  • Have sex tre gange om ugen
  • To romantiske middag ude om måneden
  • Hygge i sofaen tre aftener om ugen
  • Tre telefonsamtaler, mail eller sms om dagen
  • To alene-aftener med venner om måneden
  • Vente to år og to måneder med at få børn

De danske bud
Vi bad den danske parterapeut Rikke Thuesen, der netop specialiserer sig i serviceeftersyn af forhold, om at give sit bud på, hvordan man holder liv i kærligheden

1. Tal sammen 10 minutter hver dag om løst og fast og ingenting og alting. Rigtig mange klager over, at de ikke har talt ordentligt sammen, og derfor glider de fra hinanden.

Annonce:

2. Tungekys hver dag! Det sekret man udskiller ved tungen er som en slags parforholdslim. Man bliver faktisk kemisk afhængige af hinanden. Herudover holder man som regel om hinanden, når man kysser med tungen, og den nærhed og varme, der opstår i kropskontakten, er godt for parforholdet.

3. Lav noget hver for sig! Det er vigtigt, at der er plads til interesser og oplevelser uden partneren, dels henter man energi ude, og man får gode oplevelser, og man har noget at fortælle partneren om. Men balancen er vigtig, så man ikke ender med at have alle de gode oplevelser udenfor forholdet, og man er en kedelig, tv-kiggende og træt kæreste derhjemme.

4. Tal den andens kærlighedssprog - også selv om det er forskelligt fra dit. Find ud af, hvordan din partner føler sig mest elsket - og gør så det, der skal til. Hvis begge har det udgangspunkt, at de gerne vil glæde hinanden, er der et godt fundament.

5. Aftal en kærestedag en gang om måneden, hvor I er sammen om en oplevelse: Tag på kro-ophold, en tur i skoven, sejl i kano, kør en tur på eventyr. Sjove oplevelser sammen og fælles minder binder jer sammen.

Annonce:

6. Spørg hvis du er i tvivl. Mange skilsmisser beror på, at man fortolker det, den anden siger eller gør forkert. Vi taler forskellige sprog, og vi ser ikke verden, som virkeligheden er, men som VI er, med alle vores erfaringer og fordomme i rygsækken. Så er du i tvivl om, hvad din partner, så spørg istedet for at gætte. Åbn munden og brug flere ord, når du taler med din partner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: