Annonce:
Annonce:

Derfor blogger vi om sex

De mange sexblogs er populære, blandt andet fordi læserne kan spejle sig i dem, mener redaktør

- Jeg tror, at mange - især kvinder - synes, det er underholdende at læse om andres oplevelser. Man kan måske spejle sig i det, mener redaktøren på Tidens Kvinder Lene Byriel. (Modelfoto: Colourbox.com)
- Jeg tror, at mange - især kvinder - synes, det er underholdende at læse om andres oplevelser. Man kan måske spejle sig i det, mener redaktøren på Tidens Kvinder Lene Byriel. (Modelfoto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

De findes på i de fleste blog-universer. Blogs, der i større eller mindre grad handler om sex. Men hvad får de næsten altid anonyme bloggere til at fortælle resten af verden om deres sexliv?

Hun kalder sig Sanne, er 36 år og arbejder i en af Danmarks største virksomheder. Og så har hun en blog, der handler om hendes singlesexliv.

- Jeg blogger om sex, fordi det er en vigtig del af livet, men som mange tabuiserer. Jeg tror på, at der er forskel på at skrive om sex med slibrige detaljer og min valgte fremgangsmåde, hvor jeg skriver om sex, som jeg skriver om enhver anden dagligdags hændelse. Det er ikke beregnet på at være frækt eller ophidsende at læse - bare oplysende og hyggeligt, fortæller Sanne til ekstrabladet.dk.

Få kender bloggen
Kun nogle få af Sannes venner kender hendes blog.

Annonce:

- Det kommer helt an på vores forhold til hinanden og deres tilgang til emnet. Jeg får en del kommentarer, ja. Både negative og positive - offentligt og i mailen. Jeg bliver selvklart irriteret, når medminglere leger selvbestaltet politi, men jeg forsøger at sige fra på en rar måde, fortæller Sanne, der tror, at læsernes køn er ligeligt fordelt.


- Det er ikke kun liderlige mænd, der følger med - også kloge kvinder læser min blog.

Vigtig virkelighed
Også tr, der har haft Erotikbloggen i halvandet år, tror, at hans læsere er ligeligt fordelt på kønnene, men at de tiltrækkes af nogenlunde samme elementer:

- Det er enormt vigtigt, at det her er virkeligt. Jeg ville ikke gide at læse andres blogs, hvis det bare var fantasier. Personligt får jeg bearbejdet nogle oplevelser og følelser ved at skrive om dem. Og så er det inspirerende at få respons fra andre brugere, siger tr til ekstrabladet.dk.

- På den ene side er der de seksuelle beskrivelser, som lægger sig et sted mellem rapports Grå Sider og dagbogsoptegnelser, som jeg forsøger at brede ud til at handle om andet end min konkrete oplevelse. De er sjove at få respons på, for der er gerne nogle, der direkte tænder på dem. Og det er da ros!

Annonce:

- Så er der de mere følsomme eller debatterende indlæg, hvor jeg blotlægger nogle tanker eller følelser om sex og kærlighed. De giver nogle andre, mere tænksomme kommentarer, som sætter mine i perspektiv, synes tr, der oplyser, han kun får få bøvede eller negative kommenter, som han normalt bare ignorerer.

Anonymitet
- Anonymitet er vigtigt -og var især i begyndelsen - når jeg skriver om noget så privat. Efterhånden har jeg dog overskredet nogle af mine egne grænser et par gange, i forhold til hvad andre burde vide om mig. Desuden får jeg tilfredsstillet mine skrivelyst som sådan, siger tr, der mener, at fordelen ved at kalde bloggen noget med erotik er, at man stort set kan putte alt ned i den, der har at gøre med sanselighed og det andet køn - alt fra kys og dating til kærestesorger og hård porno.

Spejler sig
Redaktør på Tidens Kvinder, Lene Byriel, kan godt lide erotiske blogs:

- Jeg synes, det er rigtig fint, at folk har lyst til at indvie os andre i deres tanker og oplevelser - især hvis de har noget på hjerte og rent faktisk oplever noget, der er interessant, siger redaktøren til ekstrabladet.dk.

Annonce:

- Jeg tror, at mange - især kvinder - synes, det er underholdende at læse om andres oplevelser. Man kan måske spejle sig i det. ’Nåh, gør hun også sådan - så er jeg jo ikke helt unormal’ - eller få inspiration til sit eget liv. Hvis de er velskrevne, kan erotikblogs også virke som pirrende læsning - lige som or eksempel erotiske noveller.

Kender du andre sexblogs, så skriv dem i kommantarfeltet under artiklen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: