Annonce:
Annonce:

Dating: Vi spiller på flere heste

For nogle kan det virke koldt og kynisk, men langt de fleste skriver med flere på én gang, når de netdater. Og en del møder også flere i rap

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Så har du kastet håndklædt i ringen og gjort som alle andre: Lavet en profil på et datingsite. Du skriver løs til interessante emner, og mange af dem, der overhovedet svarer, skriver: ’tak for besked, men jeg skriver med en anden i øjeblikket. Og det er jo fair nok. Indtil du selv endelig får kontakt med en - og endnu - og så lige en til.

Så forstår du, at man sagtens kan skrive med flere på én gang - for det gør de fleste andre: Ifølge vores lille undersøgelse, hvor cirka 21.000 har stemt, synes 74 procent af mændene og 63 procent af kvinderne, at det er helt i orden at skrive med flere.

Sober og korrekt
Jens, 47-årig IT-medarbejder fra Sjælland, der har netdatet mere eller mindre aktiv i fem år, har prøvet turen fra at skrive med en ad gangen til at date flere samme dag:

Annonce:

- I begyndelsen var jeg meget sober og korrekt og kørte hver samtale/date til ende, før jeg begyndte på en ny, siger han til ekstrabladet.dk.

- Så fandt jeg ud af, at der var meget mere praktisk at skrive med flere på en gang, blandt andet fordi mange mailudvekslinger slet ikke ender med et møde, og så står man pludselig der helt uden nogle i pipelinen. Og så skal man ligesom begynde forfra.

Flere på samme tid
Derfor skriver Jens helst med tre-fire stykker ad gangen.

- Men det er ikke et problem. Det er absolut muligt at være tilstede og vise hver enkelt menneske respekt og opmærksomhed. Men er der flere end fire, kan jeg ikke huske, hvem jeg skrev hvad til.

- I øjeblikket er jeg på en ’roll’, så jeg tror, jeg har fundet en god profiltekst. I sidste uge var jeg på fem dates, hvoraf to var det andet møde. Jeg er ude efter en kæreste, men derfor kan jeg jo godt have det sjovt undervejs.

Annonce:

- Og jeg er ikke tvivl - når jeg møder den rette, stopper jeg med at date. Det er dybden i forholdet jeg søger, ikke at skøjte rundt i overfladiske relationer. Det er blandt andet derfor. jeg også vil møde kvinderne så hurtigt som muligt, så man ikke når at få bygget en falsk relation op på mail.

Sexpartnere
Selvom formålet primært er at finde sexpartnere, er tilgangen den samme for 35-årige Karin fra Århus.

- Jeg udvekslede mails med flere og lagde ikke skjul på det over for mændene. Og de var vel ligesom jeg klar over, at mulighederne og potentialet ikke nødvendigvis lå i den første mail eller første date, siger Karin til ekstrabladet.dk.

- Jeg så sige, da jeg havde datet fire mænd fire dage i træk, var jeg lidt bombet sansemæssigt, og mit hoved var fuld af indtryk. Fire dates, hvoraf nogle bare kaffemøder, og nogle, som gik over i mere konkrete sexdates - så der var knald på. Selv om den uge var lidt hård at komme igennem, fandt jeg da sexpartneren, som jeg nu i et stykke tid har set.

Fabrik
Annika, 30-årig mor studerende og singlemor, skriver helt selvfølgeligt med flere på samtidigt, men:

Annonce:

- Jeg synes, flere dates på én uge er lidt trættende. Der går hurtigt ’fabrik’ i den. Men hvis der var to, der har potentiale til mere, så ville jeg ret hurtigt tage stilling til hvem og hvordan. Hvis de begge blot var på sex-vognen, så ville jeg uden problemer se dem begge, siger Annika til ekstrabladet.dk.

Forvirret
Ann, 35-årig singlemor fra Vestsjælland, skrev altid med flere ad gangen:

- Men jeg datede aldrig med mere end en af gangen. Og hvis han havde lidt mere i sig, skrev jeg ikke tilbage til de andre på sitet. Og jeg ville blive forvirret af at møde flere på samme uge. Det at skrive er jo ikke noget, som på nogen måde gør, at du kommer til at kende det andet menneske, siger Ann, der fornemmer, at der i møderne altid ligger en forventning om sex.

- Selvom jeg ikke var på et site som Scor, men et ’pænt’, så lagde de fleste op til, at der skulle være sex på første date. Tilsidst var jeg bare ved at brække mig over deres holdning til det! siger Ann, der af samme årsag holder en datingpause.

Brug og smid væk
Med netdating for vi er ovre i ’duer ikke, smid væk’-mentaliteten, mener sexologen Rikke Thuesen :

Annonce:

- Alle ved, at man skriver med flere ad gangen. Problemet med det er jo, at man hele tiden håber, at der måske kommer noget bedre. Hvilket betyder, man er lidt afventende og åben over for nye muligheder, så man aldrig er hel sikker på, hvor den anden står, eller hvor man selv står, siger Rikke Thuesen til ekstrabladet.dk.

Hun mener også, at man bliver meget kritisk, da der jo er så mange at vælge imellem, og der hele tiden kommer nye muligheder.

Mange virker bedre på det skrevne ord end i virkeligheden, så ifølge Rikke Thusen handler det om hurtigst muligt at se hinanden ’in real life’ for ikke at spilde tiden.

Desuden er også klogt at finde ud af, hvad man vil med dating: Vil man finde en kæreste, eller vil man bare massere egoet og få noget opmærksomhed, er man ude på at få sex, eller er det noget langvarigt?

- Jeg mener, det er i orden at skrive med flere ad gangen og at se flere på en første date, men man skylder sig selv og en eventuel datingpartner eller potentiel kæreste at have respekt for hinanden og melde klart ud, hvis man dater mange ad gangen, så man ikke holder nogen for nar, siger Rikke Thuesen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: