Her er parforholdets syv dødssynder

Den ene dag tager den anden, og langsomt, men sikkert lugter jeres parforhold af hverdag - på den indelukkede og triste måde

Den bærbare med i sengen er en dødssynderne i det moderne parforhold. (Foto: Colourbox.com)
Den bærbare med i sengen er en dødssynderne i det moderne parforhold. (Foto: Colourbox.com)
Følg Sex & Samliv

Du tager arbejdet med hjem, og hun forsøger at få hjemmet til at ligne et glittet livstilsmagasin.

Det lægger pres på jeres forhold.

Første skridt på vejen mod at komme de dårlige vaner til livs er selverkendelse - og dernæst viljen til forandring.

Aftonbladet.se’s sex- og samlivseksperter Katerina Janouch og Sverker Wadstein har identificeret parforholdets 7 dødssynder og kommer samtidig med enkle veje ud af dødvandet.

Distance
Måske bor I langt fra hinanden eller har mange tjenesterejser. Det lægger pres på alle forhold. Så når I endelig mødes, skændes I bare. Samtidig øger det også risikoen for utroskab. Derfor skal I have tæt kontakt hele tiden. På telefon, sms, mails og rigtige breve. I skal delagtiggøre hinanden i jeres liv.

Børn
Børn vender op på alt, dag og nat, sex og søvn. Kærlighed og had. Et barn er fantastisk, men det er også det, der lægger mest pres på et parforhold. Det vigtigte er, at man slækker på sine krav til sig selv og sin partner, dropper tanken om at have kontrol og at have det perfekte liv. Vær generøse mod hinanden. Og tal om jeres frygt og glæder.

Internetfælden
Computeren er med alle steder. Også soveværelset. Hvis man tager dem med i sengen, så burde advarselslamperne lyse kraftigt nok til, at de bærbare bliver ubrugelige. Så aftal istedet bestemte tider, hvor I må hænge over computeren, fx en time om morgenen. Hvis I begge har fri, er det vigtigt, at I også kan slukke pc’erne sammen.

Det perfekte hjem
Drømmen om at skabe det perfekte Bo Bedre-hjem er gået amok de senere år. Når samtale-køkkenet ikke bliver brugt til hverken samtale eller madlavning, fordi ejerne har travlt med at tjene penge til det, og når tilbygningen aldrig bliver færdig, fordi det hele tiden kan blive endnu mere tjekket, er det på tide at stoppe op. Brug tid og penge på jer selv i stedet.

Pengepanik
Nyt hus og flere familiemedlemmer betyder flere udgifter, og når renten stiger, og jobbet måske er i fare, bliver der slåskamp om pengene. Så lav et budget. Tal om det løbende, sæt tæring efter næring.

Forfald
Kvinden er besat er sin appelsinhud og mærker tygndekraften i sin bagdel, og han æder slik og tager altid elevatoren. Jo ældre I bliver, jo tydeligere bliver jeres usunde vaner. Her handler det dels om at acceptere tidens gang og kroppens forfald, både egen og partnerens, og dels om at lave en fælles plan for en mere sund livsstil.

Tomt hus
Når børnene er flyttet hjemmefra, kan huset føles tomt. Men det er nu, at I skal realisere de drømme, der hidtil har været lagt til side pga. ungerne. Måske renovere huset, måske tage ud at rejse. Livet er ikke slut, bare fordi børnene flytter.

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind