Annonce:
Annonce:

Spring den første kærlighed over

Hvis du aldrig er kommet dig over din første forelskelse, kan det være grunden til, at du igen og igen er ulykkelig i dine senere forhold

Annonce:
Følg Sex & Samliv

The first cut is the deepest: Får du stadig et længselsfuldt sug i maven, når du tænker på den stormende forelskelse i din første rigtige kæreste?

Så skal du måske forsøge at glemme det, for et hold britiske sociologer mener, at man skal glemme sin første kærlighed - ellers kan man have for høje forventninger, som ingen senere forelskelser kan leve op til.

I stedet skal man være mere pragmatisk indstillet til sit kærlighedsliv, hvis man vil have et lykkeligt og langt parforhold.

- Det er bemærkelsesværdigt, at hemmeligheden bag langvarrig lykke synes at være at komme over den første, forklarer Malcolm Brynin, der er redaktør af forskingnsantologien ’Changing Relationships', fra Institute for Social and Economic Research at the University of Essex.

Annonce:

Antologiens undersøgelser viste desuden, at den, der faldt pladask for deres første kærlighed, får særligt svært ved at komme videre.

- Hvis du havde en passioneret første forhold, bliver de følelser målestok for fremtidens mere voksne forhold, og derved kan de virke kedelige og skuffende, siger Malcolm Brynin til Daily mail

Løsningen er derfor at beskytte sig mod passion i det første parforhold, mener han.

Uenighed
Den danske sexolog og parterapeut Rikke Thuesen er ikke enig med Malcolm Brynin i hans konklusioner:

- Man skal bestemt ikke springe den første kærlighed over, for den er jo fantastisk. Det er jo sjældent, at man virkelig kunne se sig selv i et langvarigt udviklende forhold med den første kærlighed, siger hun til ekstrabladet.dk.

Den første kærlighed er berusende og svimlende og fyldt med nye følelser og oplevelser, man flyver på en sky og har helt mistet sansen for realiteter og virkelighed, mener Rikke Thuesen, der dog kan følge Malcom Brynin noget af vejen.

Annonce:

- Hvis man går gennem resten af sit kærlighedsliv i troen på, at et rigtigt lykkeligt forhold skal være baseret på samme følelser, så snyder man sig selv, for det er ikke sandsynligt, at det kan lykkedes.

Spejler sig
- Den unge kærlighed er jo også et forhold, hvor man spejler sig selv i den andens kærlighed og beundring - man ser sig selv i den andens lys, og det, man ser, er smukt og fantastisk, man er nærmest overmenneske, mener Rikke Thuesen.

Men vi indeholder alle mindre flatterende sider, og dem overser man i den første kærlighed. Men man skal ikke glemme den første kærlighed, men derimod huske det bedste: Huske hvordan man selv opførte sig, og hvordan man havde overskud til at lege, grine, være opfindsom, give plads, være nysgerrig og rummelig, og man havde et ønske om at forstå og møde den anden og lære alt om det fantastiske menneske, man var så heldig at have i sit liv.

Annonce:

Ansvar
- I det ’voksne’ forhold er der ekstra krydderier som forpligtelser, ansvar, planlægning, opgaver, krævende jobs, separate interesser med mere, der skal puttes i kærlighedssuppen. Ydermere har mange en kedelig tendens til at fokusere på de ting, der ikke virker, eller de ønsker at ændre partneren - istedet for at betragte partneren med nysgerrighed og positiv interesse, siger Rikke Thuesen, der har dette råd:

Find ud af, hvad der skal i din suppe - brug de gode krydderier fra den første kærlighed, og spæd op med alt det, du ønsker i et voksent udviklende forhold. Og husk så at bruge tiden på glæder og passioner, og gem så din første kærlighed på hylden over gode minder og oplevelser.

Blog om den første kærlighed

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: