Annonce:
Annonce:

Mand - sådan får du bedre orgasmer

Vi hører tit om kvindernes mange forskellige orgasmer. Nu er det på tide, at manden(s) kommer i fokus, mener sexologen Robert Lubarski

Mænd skal lære at slippe kontrollen, ifølge sexologen Robert Lubarski. (Foto: Colourbox.com)
Mænd skal lære at slippe kontrollen, ifølge sexologen Robert Lubarski. (Foto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Det handler om at overgive sig!

Det mener sexolog og kærlighedsterapeut Robert Lubarski, 38 år.

- Det er simpelthen personligudvikling at arbejde med sit sexliv. Man kan overføre sunde mønstre der til at omfatte resten af ens liv. For sex er en skabende kraft, så har man det godt i vores sexliv, kan man skabe plads til sine andre drømme, siger han til ekstrabladet.dk.

Hvis man lærer sine orgasmer bedre at kende, hvis man overgiver sig til kærligheden og kommer væk fra al denne kontrol, vil man kunne få de ting, man ønsker, mener Robert Lubarski.

Slip kontrollen
Mænd har nemlig i høj grad brug for at slippe kontrollen:

Annonce:

- Vi skriger efter at give slip og give os hen til nuet. Men vi er bange for det, dårlige til det. Mænd er så målrettede, og vi fokuserer hele tiden på næste skridt. Så skal hun slikkes, så skal hun kneppes, så skal hun have orgasme osv. Der kan vi lære lidt af kvinderne og deres evne til at give sig hen og ikke tænke på noget andet hele tiden.

Robert Lubarski nævner som eksempel situationen, hvor man bare ligger og kysser og kan være helt sitrende af liderlighed.

- Men stedet for at gå videre til næste punkt på dagsordnen, skal man blive i det liderlige nu og lade det fylde hele kroppen.

Når man er ved at komme, og man spænder og trækker vejret hurtigere, skal man gøre det modsatte:

- Træk vejret dybt og langsomt, slip spændingerne. Så vil orgasmen blive meget bedre og være i hele kroppen og ikke kun i penis.

Passive mænd
Mænd kan også lære at være seksuelt passive, ifølge Lubarski:

Annonce:

- De kan være bange for at være nydende, fordi de måske føler, det ikke passer til billedet af at være en ’rigtig mand’. Men også her handler det netop om at kunne afgive kontrollen og bare tilstede, siger sexologen, der forklarer, at det at få stimuleret prostata gennem anus kan være en dejlig vej til nydelse for mange mænd.

Udover det er fræk følelse, er det også sundt - og godt for erektionen - at få masseret prostata.

- Og så må vi heller ikke glemme mellemkødet, der er guld værd: Et let tryk der kan hjælpe med at holde udløsningen tilbage, og det forbedrer orgasmen, når det stimuleres på den rigtige måde, siger Lubarski.

Mulitorgastiske mænd
Lige som kvinder kan mænd også være multiorgastiske, men det kræver tid og træning, mener sexologen Katrine Berling:

- Normalt når en mand ejakulerer, mister han energien og sin rejsning, og det vil tage noget tid for de fleste, før de kan få rejsning igen, siger hun til ekstrabladet.dk.

Man må endelig ikke forveksle det at få en orgasme med det at ejakulere - man kan nemlig ejakulere uden orgasme, og få en orgasme uden at ejakulere.

Annonce:

Vejrtrækning:
Hvis man vil være multiorgastisk, er vejrtrækningen meget vigtigt. Man skal lære at trække vejret helt ned i maven, da man skal bruge vejrtrækningen til at få den seksuelle energi til at cirkulere i kroppen.

Knibeøvelser:
Ligesom kvinden skal manden også træne sit underliv og lave masser af knibeøvelser. Jo mere han styrker sin pubococcygeus-musklen (pc-muskel), jo mere kontrol vil han få over sin rejsning, og jo længere kan han også holde den. Musklen, der skal trænes, er den, han bruger, når man er midt i at tisse og så skal stoppe. De mænd, der har fuld kontrol over deres pc-muskel, bruger den til at holde deres rejsning og holde deres udløsning tilbage.

Injakulation:
For at blive multiorgastisk skal manden lære at injakulere, at komme indvendigt, for at bevare energien i kroppen. Lige inden han kommer (ejakulerer), skal han holde igen og injakulere.

Annonce:

Mellem anus og testiklerne sidder der et lille punkt, der kaldes ’million dollar-punktet’. Man kan mærke det, fordi der er en lille fordybning, tæt ved anus. Hvis man presser ind på dette punkt, når han er lige ved at komme, vil manden injakulere.

Ved en normal udløsning trækker prostata sig sammen og pumper sekret hurtigt ud i penis. Men ved et tryk mod dette punkt tømmes prostata langsommere, og sæden kommer ikke ind i penis, men absorberes af blodet og føres ud i kroppen, ifølge tao-tantrisk sekualfilosofi.

Det kan tage op til fem minutter, før manden er helt tømt, hvilket gør, at varigheden af orgasmen forlænges. Hans rejsning kan forsvinde kort, men han kan få den op hurtigt igen. Når man har holdt tilbage to-tre gange, kan man stoppe og så mærke den seksuelle energi, der vil være i hele ens krop. Man har nu fået tre orgasmer uden at ejakulere og er således multiorgastisk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: