Mænd bedre til at opdage utroskab

Mænd mistænker oftere end kvinder deres partner for at bolle udenom. Til gengæld har også oftere ret ...

Hvis du er en utro kvinde, må du hellere lige tænke dig om en ekstra gang. Din partner lugter lunten. (Foto: All Over)
Hvis du er en utro kvinde, må du hellere lige tænke dig om en ekstra gang. Din partner lugter lunten. (Foto: All Over)

Forskere fra Virginia Commonwealth University i Richmond, USA, har påvist, at mænd er bedre til at opdage utroskab end kvinder.

Undersøgelsen baserede sig på dybdegående interviews med 203 yngre, heteroseksuelle par.

Resultatet, der blev bragt i tidsskriftet New Scientist, viste, at kvinder havde ret i 80 procent af tilfældene, hvor de skulle bedømme, om nogen havde været utro. Mænd havde ret i 94 procent, siger forskningslederen Paul Andrews i The West Australian.

Ligeledes var mænd bedre til at fange partneren i utroskab, i 75 procent af tilfældene, mens kun 41 procent af mændenes sidespring blev opdaget af kvinderne.

Uden grund
Dog var mænd også mere tilbøjelige til at mistænke deres partner uden grund. Og det tror forskerne har evolutionære forklaringer, fordi mænd har haft mere på spil ved en kvinde, der er utro.

- Når en parter er utro, mister en mand måske muligheden for at reproducere sig selv, samtidig med at han investerer resurser på at passe på afkom, der ikke er hans eget, mener Paul Andrews.

Den australske terapeut Rosie King har dog en anden forklaring: Mænds større mistænksomhed skyldes, at de er mere utro selv, og at de derfor er mere bevidste om fristelserne.

- Og mænd er som udgangspunkt dårligere til at læse kropssprog og andre non-verbale signaler end kvinder, siger hun i The West Australian. Derfor tror hun ikke på, at mænd som sådan er bedre til at opdage utro kvinder.