Annonce:
Annonce:

Sexbranchen stønner: Krisen gør ondt

Har du penge, må du få: Sexarbejderne har oplevet bedre tider. Også shops for sexlegetøj mærker krisen presse sig på, men de store bider sig fast

Flere bordeller melder om nedgang i omsætningen. (Foto: Colourbox.com)
Flere bordeller melder om nedgang i omsætningen. (Foto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Sex er et sted, man kan spare, hvis krisen kradser. Altså købesex. Og det er der tilsyneladende en del, der allerede gør, melder flere store bordeller til ekstrabladet.dk.

- Hos os begyndte nedgangen i omsætningen allerede for år tid siden, hvor julemåneden var den værste i rigtig mange år. Hele vejen rundt i branchen er det i løbet af 2008 gået ned ad bakke, fortæller Bianca, der driver massageklinikkerne Club Erotica og Romantica på henholdsvis Nørrebro og Østerbro i København.

Annonce:

- Selv de mest lækre og heftige ’pornopiger’, der er stabile og yder kunderne den bedste service, kan mærke krisen. På enkelte vagter er omsætningen halveret siden samme tidspunkt sidste år, oplyser Bianca, der tror, man bliver nødt til at vænne sig til de nye tider - indtil danskerne atter får så meget tiltro til økonomien, at mændene vender tilbage til kliniklagnerne.

Ramt i Rødovre
June, der er talskvinde på massageklinikken Seductionsgirls i Rødovre, har også oplevet bedre tider:

- Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at vi ikke har oplevet nedgang i omsætningen i løbet af det sidste års tid. De mere populære piger, der tidligere tjente rigtig gode penge, tjener ikke helt lige så meget som for et års tid siden.

Klinikken har et stort antal faste kunder, der fortsat finder penge til at besøge deres yndlingspiger. Men frem for at komme på klinikken måske en gang om ugen, er besøgene nu skruet ned til et par gange eller tre om måneden.

Annonce:

En hård kamp
- Mange af de klinikker, der har mindre populære piger og kører mindre professionel, kæmper uden tvivl en meget hård kamp. Dette mærker vi her på stedet mest tydeligt ved, at vi nærmest daglig får jobhenvendelser fra piger, der tjener for lidt, hvor de arbejder nu.

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget, fortsætter June.
- Det er nemlig nu, hvor krisen i branchen for alvor kradser, at der luges ud i rækkerne. siger Seductiongirls talskvinde, der dog ikke vil give finanskrisen hele skylden for nedgangen i branchen.

- Invasionen af udenlandske piger, der dumper priserne og tilbyder seksuelle ydelser uden gummi, indvirker også negativt på klinikkerne med udelukkende danske piger.

Godt på Østerbro
Dog er der positive meldinger fra Sms-planet på Østerbro:
- Her på klinikken har ikke nedgang mærket på grund af finanskrisen. Vi er tværtimod af den opfattelse, at krisen ligefrem hjælper på omsætningen. Forstået på den måde, at mange mænd har brug for et fristed at koble af og komme på andre tanker. Komme væk fra problemerne derhjemme og utrygheden på arbejdspladsen, siger Maria, indehaver Sms-Planet.

Annonce:

- Lige så snart, der er ballade på hjemmefronten og skilsmisseprocenterne stiger, gavner det som regel omsætningen her hos os, siger Maria.

Billigere sexlegetøj
Også indenfor salget af sexlegetøj holder danskerne igen. Men med julen anno 2008 indenfor overskuelig rækkevidde er stemningen dog ikke helt i bund.

- Antallet af handler er kun faldet en lille smule hos os. Derimod er ordrestørrelserne pr. kunde noget mindre end tidligere, siger Susie, indehaver af landets største sexlegetøjsshop på nettet, Side6shoppen.

- Krise eller ej, så er folk fortsat i det erotiske hjørne. Men hvor man tidligere købte de dyre og luksuriøse vibratorer, så bruges pengene i dag i højere grad på massageolier og cremer, trådløse vibrator-æg og de små og lidt billigere dildoer og vibratorer, mens der så småt nu også er begyndt at blive rift om de kinky julekostumer igen.

Annonce:

Ruster sig til julen
Hos netshoppen Kinkyfun.dk er det i højere grad sexlegetøj i prisklassen 100 til 300 kroner, frem for de mere eksklusive produkter, der sælges mest af i disse måneder - og som indenfor alle andre dele af detailhandlen ruster netshoppen sig julen.

- Da vi for nylig var på sex- og forhandlermesse i Berlin, var der mindre gang i forhandlingerne mellem producenter og indkøbere end sædvanlig. Selv var vi også ekstra påpasselige med at finde frem til netop den type af produkter, danskerne forhåbentlig har lyst og råd til at købe i det kommende års tid, fortæller shopindehaver, Trine, der havde sin faste sexlegetøjskonsulent, Joan Pickering, med på indkøbsturen.

- Jeg har en klar ide om, at kunderne vil gå efter små og handy sexlegetøjsprodukter, der ikke koster en bondegård. Så må de eksklusive varer vente til, økonomien igen ser lidt bedre ud, siger Joan Pickering.

En krise som denne, hvor man virkelig skal bide tænderne sammen og holde stand, betyder måske, at vi fremover vil blive en del færre, men mere sunde forretninger om budet, mener Joan Pickering.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: