Sundt sexlegetøj sælger

De tider er forbi, hvor man måtte gå til den økologiske grønthandler for at få en sund dildo … Legetøj uden sundhedsskadelige stoffer hitter

Mystique kaldes dette dyr. Helt uden ftalater. Fra Topsy Entertainment.
Mystique kaldes dette dyr. Helt uden ftalater. Fra Topsy Entertainment.
Følg Sex & Samliv

For få år siden var en dildo grisefarvet, den lugtede som Cheminova og var sikkert produceret af sultende børn i Langbortistan. Sådan er det ikke mere, for især kvinderne er blevet meget bevidste i deres valg af sexlegetøj.

Ifølge Lene Byriel fra det erotiske magasin Tiden Kvinder, som for nylig lancerede en legestøjsshop på nettet, findes der ikke decideret økologisk legetøj:

- Til gengæld er vi på Tidens Kvinders webshop lige begyndt at sælge den 100 procent økologiske glidecreme 'YES!', og den er nærmest blevet revet væk. Rigtig mange kvinder er begyndt at tænke meget over, hvad de smører sig ind i - nu også, når det gælder glidecreme, siger Lene Byriel til ekstrabladet.dk.

Europa, ikke Asien
Tidens Kvinder oplever også stor efterspørgsel på legetøj, der er fremstillet af bl.a. helt uskadelig medicinsk silikone.

- Vores klare fornemmelse er, at danske kvinder efterhånden hellere vil betale lidt ekstra for et kvalitetsprodukt, de kan være sikre på, ikke skader dem, end de vil købe det billigste legetøj, f.eks. det, der er fremstillet i Østen, som lugter grimt og derfor vækker mistanke om, at det kan indeholde giftige stoffer.

- Noget af det, der sælger rigtig godt, er bl.a. dildoer og vibratorer fra europæiske leverandører, der kun anvender uskadelige materialer - f.eks. vibratoren Stubby, der er lavet af medicinsk silikone, der er helt giftfrit og nemt at holde rent.

Høj kvalitet
Sabine, der ejer Lust, som både gør sig på nettet og i den analoge verden med butikker i Købehavn og Århus, har helt fra begyndelsen profileret sig på området.

- Næsten hele vores sortiment er af silikone, latex eller hård plastik, som er uden de berygtede ftalater. Kunderne er meget mere bevidste nu, nærmest lidt hysteriske, og spørger ret meget ind til, hvad det er for kvalitet. Specielt kvinderne! oplyser Sabine overfor ekstrabladet.dk og fremhæver deres nye parabenfri glidecreme fra Sverige som eksempel på den sundhedsbølgen.

Fremtiden
Også Roy Roy fra Topsy Entertainment, der blandt andet har shoppen på Side6.dk, mener, sundt sexlegetøj er fremtiden:

- For kvinderne bliver mere og mere kvalitetsbevidste med produkter til intim brug, siger Roy og fremhæver deres nye produktserie Touché, der opfylder alle kriterier – ftalatfri og i medicinsk silokone.

- Ligeledes er kombinationerne på nogle af Touchéprodukterne helt unikke, såsom Masturazo, der er en kombi af vibrator og shaver til intimbarbering. Mystique, der er en penisring med vibrator, og Dare Shackles, som er vibrator og analring, siger Roy til ekstrabladet.dk.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time