Annonce:
Annonce:

Sådan undgår du sexdræberne

Tv og børn er nogle af de største lystdræbere i et parforhold. Men der er store kønsforskelle. Sexolog guider dig uden om de værste fælder

Når han stener foran tv'et, samler han energi. Men derfor kan han muligvis lokkes til lidt sex, hvis du stiller dig op mellem ham og fjernsynet i denne mundering. (Foto: Trevor Watson)
Når han stener foran tv'et, samler han energi. Men derfor kan han muligvis lokkes til lidt sex, hvis du stiller dig op mellem ham og fjernsynet i denne mundering. (Foto: Trevor Watson)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

TV’et trækker, og han synker længere og længere ned i sofaen. Du vil gerne have sex, men han er fortabt, forført af din værste konkurrent: Fjernsynet.

Det er lørdag eftermiddag, og du er lige i stødet til en omgang saftig sex med kæresten, men hun er vimser rundt i huset og er anstandsdame for de allestedsnærværende unger.

Lyder det genkendeligt? I hvert fald er det noget, som en stor del af ekstrabladet.dk’ s læsere oplever. Da vi spurgte dem om, hvad der er de største sexdræbere, svarede begge køn, at for meget tv er den værste. Men langt flere kvinder (41 procent) end mænd (30 procent) synes det.

Det andet afslørende tal er, at hele 23 procent af mændene mener, at børn er sexlivets værste fjende, mod kun 11 procent af kvinderne.

Annonce:

Ren kemi
Det er en klassisk mand/kvinde problematik, mener sexologen Rikke Thuesen, der forklarer, at det er meget naturligt og faktisk ren kemi i hjernen:

- Når man arbejder, øges kroppens kortisolniveau, som er et hormon, der er med til at give stress. For måde mænd og kvinder er det vigtigt at sænke kortisolniveauet for at stresse af, når de kommer hjem. Mænd sænker kortisolniveauet ved at producere testosteron. Kvinder sænker kortisolniveauet ved at producere oxytozin.

Lystfremmere
Hvis vi så ser bort fra det kemiske og går ind på, hvad vi rent faktisk kan gøre, skal vi fokusere på sexfremmere. Handlinger, der afstresser og dermed giver os mulighed for at åbne op overfor fx sex:

Annonce:

- Så mænd har faktisk brug for lidt tid til at stene, se tv, spille bold, rode i garagen eller bare være lidt for sig selv, når han kommer hjem. Alt sammen for at øge testosteronniveauet og dermed sænke kortisolniveauet. Hvis han får lov til det, kan han bedre være en god partner bagefter og hjælpe kvinden til det, hun har brug for.

Kvinden har brug for at hygge, lege med børnene, tale med en veninde, gå en tur i skoven og så videre for at øge sit oxytizinniveau og dæmpe sit kortisolniveau og dermed stresse af. Så kan hun være glad og afslappet.

Klog kvinde
- Den kloge kvinde giver sin mand tid til lidt stenertid: Om han så bruger det på tv, sport eller på at bare glo ud i luften, er op til ham. Men han skal have den tid uden at føle sig anklaget eller skyldig.

- Den kloge mand sørger for at hjælpe kvinden med nogle af de praktiske ting, så hun får mere tid at bruge på oxytozinfremmende aktiviteter, siger Rikke Thuesen.

Det kan jo kun siges at være en win/win situation. Begge er gladere, han øger testosteronen ved at løse praktiske opgaver, og hun får ro til at hygge om sig selv og familien.

Annonce:

Husk så at rose hinanden og respektere hinandens måder at gøre tingene på. Næste gang hun klager over, at du ligger på sofaen og ser tv, så smil og sig, at du bare er ved at producere testosteron, så du har overskud til at hjælpe hende med alt det praktiske.

Og sluk så for det TV. Vi bruger cirka 2,5 time om dagen på at glo på tv. Noget af den tid kan altså bruges på at dyrke sex. Så huslige pligter og børn kan blive en fornøjelse i stedet for en sexdræber...

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: