Pas på de farlige sexfantasier

Er det i orden at fantasere om ulovlige handlinger som voldtægt og incest, og hvad stiller man op med sine tabubelagte lyster?

Det er ikke ualmindeligt at fantasere om voldtægt, men betyder selvfølgelig ikke, at man skal leve dem ud. (Foto: Trevor Watson)
Det er ikke ualmindeligt at fantasere om voldtægt, men betyder selvfølgelig ikke, at man skal leve dem ud. (Foto: Trevor Watson)
Følg Sex & Samliv

De færreste kan formentlig undsige sig fuldstændig fra at have haft en sexfantasi, der ville være forbudt at føre ud i den virkelige verden på grund af lovgivning, moral og tabu.

Men er det i det hele taget ok med de her ’langt over grænsen sexfantasier’, hvor man måske fantaserer om sex med lig, sex med egen bror eller søster, voldtægt af sin kone eller fremmede kvinder osv.

5000 danskere har svaret
Det uartige datingsite Scor.dk har netop afsluttet en undersøgelse vedrørende disse ulovlige sexfantasier. Der blev afgivet cirka 5000 svar.

34,5 procent af de Scor-brugere, der deltog i undersøgelsen, svarede, at disse typer af sexfantasier nu og da forekommer. Mens 5,7 procentsvarede ja til, at ofte havde på kanten eller direkte ’ulovlige sexfantasier’.

De resterende cirka 60 procent svarede nej. Der var ikke store forskelle kønnene i mellem

Men bør alle sexfantasier, hvor vilde og vanvittige, de end er, udleves? Cirka 7 procent af Scor.dk’s brugere er faktisk af den opfattelse, at sexfantasier altid bør udleves.

57 procent mener, at sexfantasier bør udleves, men kun med måde, afhængig af typen af fantasi, mens de sidste cirka 40 procent har krydset nej ud for dette spørgsmål.

Forsvinder med udløsningen
- Mange mennesker har fantasier, der er både bizarre og/eller ulovlige i forhold til vore gængse normer og lovging. Dette er både normalt og ok så længe, man klarer sig med fantasien. Men kan man mærke en voksende trang til at udleve en fantasi, der er skadelig for en selv eller andre, bør man søge hjælp, siger sexolog Vivi Hollænder til ekstrabladet.dk.

- For de fleste mennesker forsvinder lysten til ’grimme’ handlinger, så snart udløsningen har fundet sted - og fantasierne dukker først op igen næste gang, man bliver seksuelt opstemt. Mentalt sunde mennesker har normalt heller ingen problemer med at skelne mellem fantasi og virkelighed, og de kunne ikke drømme om at udføre de ulovlige handlinger i virkeligheden.

Kvinder fantaserer ofte om voldtægt
- Det er heller ikke unormalt, at kvinder fx fantaserer om tvang og voldtægt, altså at være udsat for de ulovlige handlinger. Men ingen kvinder nyder i virkeligheden at blive udsat for en ægte voldtægt. Derimod kan fantasien udleves gennem rollespil, hvor de involverede samtykker i legen, fortsætter Vivi Hollænder, der påpeger, at tanker er toldfri - også når det drejer sig om sex.

- Der er ingen grund til at skamme sig over sine fantasier, uanset hvor frastødende de må forekomme. Det er udelukkende handlingerne og adfærden, der tæller.

Ikke alle fantasier bør udleves
- Jeg er ikke enig i, at alle seksuelle fantasier bør udleves. Men er de lovlige og til glæde for alle parter, er der ingen grund til at holde sig tilbage. Principielt mener jeg også, at man skal kunne dele sine fantasier med partneren, men i de mest groteske tilfælde bør man måske holde dem for sig selv. Netop fordi det kan være svært at forstå, at der kan være stor forskel på at fantasere og have lyst til at udleve fantasien, siger sexolog Hollænder fra Bedresex.nu.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+