Er sex macho?

Sex er for svagpissere: Undersøgelse viser, at mænd definerer maskulinitet udfra værdi som hæderlighed og venners respekt og ikke i forhold til sex

Hvordan definerer du dig selv som mand - hvad er vigtigt for din maskulinitet? Et for eksempel er godt og aktiv sexliv udtryk for det?

Næ, nej, et aktivt sexliv er kun vigtigst for 3 procent af de i alt 28.000 mænd fra Vesteuropa og Nord- og Sydamerika, som deltog i en omfattende undersøgelse, der er blevet offentliggjort i ’Journal of Sexual Medicine’.

Derimod er hæderlighed den vigtigste maskuline dyd for 30 procent, mens venners respekt med 13 procent og et godt job med ti procent også slog sex.

Til forskning.no siger kønsforskeren Jørgen Lorentzen fra Universitet i Oslo:

- Det viser, at mænd og kvinder har relativt ens værdier. Gode relationer til din partner, børn og familie betyder mere end det seksuelle.

Troværdighed
Maskulinitet måles ikke i seksualitet, mener også sexologen Rikke Thuesen:

- Typisk maskuline værdier er: Mål, struktur og troværdighed. Maskuline værdier er, at man kan regne med, hvad der bliver sagt, og at det, der loves gjort, bliver lavet. At der udrettes, at der fokuseres på målet, og at der er styr på sagerne, og man er sådan en, man kan regne med.

Det passer meget godt overens med hæderlighed og respekt fra venner, mener Rikke Thuesen. Hvis man er en målløs, ustruktureret og forvirret mand, så virker man ikke tillidsvækkende på hverken mænd eller kvinder, og man ved ikke helt, hvad man kan regne med. Og så kan man sagtens være en maskulin mand uden at have et aktivt sexliv...

De maskuline værdier findes i højere og højere grad hos kvinder: de har job, der kræver overblik, struktur og ansvar. De beslutter og styrer, og det at klare husholdning, job, mand og familie stiller krav om mål, struktur og planlægning - typisk maskuline værdier.

- Men det kan påvirke sexlivet, hvis der er for meget maskulinitet i parforholdet - begge parter er for meget i hovedet, og når dagens gøremål er nået, og alt er planlagt og på plads til de kommende dage, er det svært at finde de feminine værdier frem og være sensuel og forførende, siger Rikke Thuesen til ekstrabladet.dk.