Kvinder vilde med pigesex

Flere undersøgelser viser, at biseksualietet blandt kvinder er ganske udbredt. Mindre tabu end homosex, mener eksperter

Følg Sex & Samliv

Piger er til pigesex. Det er konklusionen på fire vidt forskellige undersøgelser.

- Pigesex er mindre tabubelagt end for bare ti år siden, siger jordemoderen Gun Rembeck til Expressen.se.

Hun har lavet en afhandling på det Sahlgrenska Akademin, der er det sundhedsvidenskabelige fakultet ved universitet i Göteborg.

440 17-årige deltog i den omfattende undersøgelse, der blandt andet drejede sig om erfaringer med biseksualitet. 6,1 procent af pigerne har haft sex med en anden pige, mens kun 1,7 procent af drengene havde prøvet.

Gun Rembeck kan ikke komme med entydige forklaringer på, hvorfor det forholder sig sådan, men:

- Det kan jo være, at piger prøver sig frem uden at identificere sig selv som hverken homo eller hetero. Og så det nok ikke er så tabubelagt for piger længere. Som teenagere er piger ofte mere intime med hinanden end drenge. Og samtidig er drenge mere bange for at afvige fra normen, mener Gun Rembeck.

Ikke kassetænkning
I en anden undersøgelse i bladet Marie Claire svarer halvdelen af de adspurgte, at de er nysgerrige på pigesex. Og samtidig The The Center for Disease Control and Prevention i USA i en rapport påvist, at flere og flere kvinder er interesserede i biseksualitet.

Forfatteren bag bogen ’A Piece of Cake: Recipies for Female Pleasure', Emily Scartlet Kramer, mener, at kvinder i højere grad er blevet åbne for, hvad der føles godt, istedet for at tænke på at passe ind i nogle klasser.

Danske kvinder godt med
Danske kvinder følger godt med, i hvert fald hvis man skal stole på de knap 14.000 af ekstrabladet.dk’s kvindelige læsere, der svarede, da vi spurgte, om de havde prøvet pigesex. 46 procent har leget med en anden kvinde, mens 10 procent gerne vil.

Anderledes tilbageholdende er ekstrabladet.dk’s mandlige brugere, for her har 25 procent prøvet sex med anden mand, mens blot fem procent gerne vil. Cirka 15.000 svarede.

Allerede som børn er det almindeligt, at piger nusser og krammer og holder i hånd, fortæller sexologen Rikke Thuesen.

- Så piger vokser op med et naturligt forhold til at være tætte med hinanden, også fysisk. Man anser det naturligt og ok, at kvinder krammer, danser, holder om og er fysisk tætte, hvorimod mange ser skævt til, hvis to mænd er tætte fysisk, siger Rikke Thuesen til ekstrabladet.dk

Piger åbner også meget følelsesmæssigt op for hinanden - og har dermed også en ’psykisk’ nærhed, hvor de er åbne overfor hinanden.

Det nogle af de ting, der er årsagen til, at mange piger er åbne for pigesex, mener Rikke Thuesen.

Orgasmeræs
Mange mænd har en tendens til at gå efter forløsningen, mener sexologen Thuesen:

- Derfor kan nogle kvinder føle, at de bliver lidt glemt i den seksuelle akt, og at det handler mest om at nå til orgasmen end turen derhen. Sex mellem to kvinder kan være mere sensuelt, nærværende, udforskende, De kender hinandens kroppe - og tager sig tid til nydelse, man kan måske sige, at de leger mere med hinanden i nydelse og udforskning, siger hun til ekstrabladet.dk.

Dermed ikke sagt, at mænd kun går efter målet. Der er heldigvis mange mænd, der også nyder elskov og erotik, og som nyder at få kvinden op på de stormfulde højder - og som tænker meget mere på hende end på sig selv.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.