Annonce:
Annonce:

Sletter du eks'en på Facebook?

Er du en gemmer hurtig 'Sletter', en bitter 'Gemmer' eller en 'selektiv sletter'?

De digitale minder fylder så meget så mange steder, at folk konstant bliver mindet om deres tidligere forhold. (Foto: colourbox.com)
De digitale minder fylder så meget så mange steder, at folk konstant bliver mindet om deres tidligere forhold. (Foto: colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Så gik det ikke længere. Rusen blev erstattet med hverdag. Hverdagen blev trist. Og skænderierne talrige og traurige. Nu er I gået hver til sit.

Tid til at fjerne din minderne om din eks.

Læserne: Sådan takler vi bruddetSådan scorer du på facebookFem slags eks-kærester du IKKE skal væreDet lærte vi af vores skilsmisse

Det er nogenlunde enkelt i forhold til at tage billedet af hende på køleskabet ned, det er også muligt at undgå eks'en på steder, I plejede at komme, og du kan brænde hendes breve - men det er lidt mere snørklet på Facebook, mobil og computere.

Det sidste har amerikanske forskere set nærmere på i en undersøgelse, som handler om, hvordan rydder op i sine digitale minder efter et brud.

Drop eks'en på facebook

De digitale minder kan være billeder, beskeder, musik og videoer, som ligger på alt fra mobiler og tablets til computere og sociale netværk. Og det er et problem, fordi minderne fylder så meget så mange steder, at folk konstant bliver mindet om deres tidligere forhold.

Annonce:

24 personer mellem 19 og 34 år blev interviewet, hvor det fremgik, at disse minder var forstyrrende.

Ifølge folk har tre forskellige strategier i forhold til at skille sig af med disse minder:

Slettere, Gemmere og Selektive slettere.

Nogle ville gerne glemme, men havde virkelig svært ved at rent faktisk slette. Det var typisk, de personer, der var blevet forladt.

Holder øje med eks'en på Facebook

På grund af den store udbredelse, på alle platforme, af de digitale minder tager det tid og følelsemæssige kræfter at komme dem til livs. Og Facebook udgør et helt problem i sig selv, hvis man vil slette.

Umiddelbart er det relativt simpelt at skifte civilstatus fra 'i forhold' til 'single' og at blokere eks'ens profil - tilgeægæld kan det være sværere med billeder, især med fælles fotos, hvis de er postet af en anden end en selv.

Hver anden knalder med eks-kæresten

De to forskere efterlyser software, der kan rense ud automatisk (på alle platforme) og lægge samtlige minder et givent sted, hvor man så senere kan tage stilling til, om man vil slette dem eller ej.

Annonce:

Som det er nu, betyder det, at folk i undersøgelsen enten slettede eller beholdt det meste, hvilket betød, at 'gemmerne' var længere tid om at komme over smerten, mens 'sletterne' senere ofte fortrød, at alt var udraderet.

De, der kom bedste ud af et brud, var de 'selektive slettere', som forholdt sig minderne, når de var klar til det. Og de brugte også generelt facebook mindre efter et brud og undgik dermed at skulle deale med minder hele tiden.

Sådan undgår du bøvl med eks’en

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: