God onani gør dig til bedre elsker

Præmatur ejakulation: Op til hver tiende mand lider af for tidlig sædafgang. Her er de bedste råd til at forlænge nydelsen

Nogle kommer for hurtigt som følge af præstationsangst eller nervøsitet. Her er træning alene og for egen hånd den bedste metode. (Foto: Trevor Watson)
Nogle kommer for hurtigt som følge af præstationsangst eller nervøsitet. Her er træning alene og for egen hånd den bedste metode. (Foto: Trevor Watson)

Selvom mange døjer med problemet med at komme for tidligt, er der få, som taler om det. Og færre der gør noget ved det. Men fat mod, for her kommer en række gode råd.

- Først og fremmest er det ikke et problem, før man opfatter det som et problem. Nogle har det måske fint i et parforhold, hvor de nyder de korte samlejer.

- Men hvis manden eller hans partner føler, de ikke kan følge med, så at sige, så er det på tide at gøre noget ved problemet, siger sexrådgiveren Zai Gordon White til aftonbladet.se.

Urealistiske forventninger
For tidlig sædafgang er mest udbredt blandt yngre, og meget skyldes urealistiske forventninger.

Unge mænd tror, at de skal holde lige så længe som folk i sexfilm. I det hele taget eksisterer der en generel samlejefiksering i dag. Folk tror, der skal have penetrerende samleje i 20-30 minutter, og at man skal komme samtidig. Men sådan er virkeligheden sjældent. I stedet skal man bruge tid på andre dele af sexlivet.

Og så opfordrer Zai Gordon White, at man træner. Meget.

- Man skal lære signalerne at kende. Kunne stoppe, og så begynde igen. Træningen fungerer især godt under onani. Prøv at trække det ud i stedet for at afslutte med det samme. Det bliver også en bedre orgasme.

Flere grupper
Man deler mænd med for tidlig sædafgang ind i flere grupper.

  • Nogle kommer for hurtigt som følge af præstationsangst eller nervøsitet. Her er træning alene og for egen hånd den bedste metode.
  • Nogle har et ekstremt følsomt penishoved, glans, som næsten ikke kan tåle nogen former for berøring. Her kan en lokalbedøvende salve og spray lindre. Også kondom kan tage noget af det mest følsomme.
  • For nogle handler det om stress, søvnproblemer og/eller dårlig livsstil. Så skal man tage sin livsstil op til revision. Og få bedre vaner.
  • Også potensproblemer kan resultere for tidlig sædafgang, idet manden så overkompenserer og går for målrettet til værks så at sige.
  • Den klassiske løsning med at onanere kort inden sex fungerer nok kun for ganske på, ligesom Zai Gordon White også stiller sig tvivlende overfor den metode, hvor man forsøger at tænke på noget andet under sex.

Det bedste er at lære at håndtere sin seksualitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere