Annonce:
Annonce:

Sov dig til bedre sex

En ud af fem har mistet sexlysten på grund af søvnmangel, viser ny undersøgelse

Efter en god nats søvn er man klar til narrestreger. (Foto: Colourbox.com)
Efter en god nats søvn er man klar til narrestreger. (Foto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Øjnene klør, lemmerne værker - på den slatne måde - og det eneste, du drømmer om, er at sove. Så kan sex virke ligegyldigt og i bedste fald som noget, der skal overstås.

I USA har National Sleep Foundation undersøgt landets sex-og søvnvaner og er kommet frem til, at 20 procent har mistet sexlysten som følge af for lidt og/eller for dårlig søvn.

Lange arbejdsdage
- Lange arbejdsdage og muligheden for at arbejde hjemme via Nettet gør, at vi sover mindre, siger en af undersøgelsen bagmænd, Darrel Drobnich, til nyhedsbureauet AFP.

Op mod 50 millioner amerikanere lider af forskellige former for søvnproblemer, som både påvirker deres privatliv og deres karrierer.

Annonce:

- For hundrede år siden sov vi cirka 8 timer om natten, men nu sover vi 7, fortæller søvnforskeren Jan Hedner til Expressen.se. Jeg ser et stor problem i vores søvnadfærd, hvor vi sover lidt længere natten til lørdag. Vi går ind i weekenden med et kollektivt søvnunderskud.

Han mener, at tv og computere er med til at ændre vores sovevaner, og det påvirker vores indlæringsevner og generelle præstationer. I det hele taget har søvnmandel negativ indvirkning på basale kropsfunktioner, herunder stofskifte, appetit og sexlyst.

Oppe i hovedet
Også sexolog Joan Ørting oplever, at søvnmangel bliver et sexproblem:

- Dårlig eller manglende søvn hænger ofte sammen med stress, siger Joan Ørting til ekstrabladet.dk. Det betyder i virkeligheden, at man er alt for meget oppe i sit hoved i stedet for nede i kroppen. Og hvis man ikke er nede i kroppen, kan man ikke mærke sin sexlyst. Sex er at være i kroppen!

Annonce:

Man ligger måske i sin seng og tænker på, hvad man skal nå, hvad man ikke fik gjort, alt muligt, der gør, at man ikke bare er i nuet. Men det kan også være ok i en periode, hvor man erkender, at man er stresset og derfor ikke får dyrket sex, mener Joan Ørting.

- Man skal heller ikke lade sig stresse af, at man periodevis ikke har det vilde sexliv. Men det er vigtig, at man taler med sin partner om det, siger Joan, der foreslår motion som en måde at komme ned i kroppen.

Hvad med et blowjob?
- Haha, det tror jeg faktisk ikke er så velegnet, for når en mand er meget oppe i sit hoved, kan han ikke slappe og nyde det. Typisk vil han så hellere være den aktive, siger Joan Ørting, der mener, at også massage kan være et virksomt middel mod søvnløshed, stress og manglende sex.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: