Annonce:
Annonce:

Utroskab kan redde dit forhold

Inden julefrokosten: Det er faktisk godt, hvis du boller ved siden af, hævder familieterapeut

Stanghamrende fuld og ligeså liderlig finder du dig selv ude på toilettet sammen med en kollega. Og det er måske slet ikke nogen dårlig ide. (Foto: Scoop Syndication)
Stanghamrende fuld og ligeså liderlig finder du dig selv ude på toilettet sammen med en kollega. Og det er måske slet ikke nogen dårlig ide. (Foto: Scoop Syndication)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Utroskab kan styrke dit parforhold.

Det skriver en af Englands store familieterapeuter i sin blog på den hæderkronede avis The Times.

'Jeg tror, at par på trods af smerten med affæren kan komme gennem oplevelsen og opbygge et endnu stærkere forhold', skriver Andrew G. Marshall.

En affære er med andre ord ikke nødvendigvis kun en dårlig erfaring for et par. Andrew G. Marshall har mødt mange par, som har følt sig stærkere, efter en af dem har været utro, og de har fortalt, at parholdet er blevet rigere bagefter.

Han mener dog ikke, at man behøver at gå så langt som at være utro: Alle tegn på, at man er fristet (du bliver smigret over opmærksomheden, du taler intimt med en, der ikke er din partner) skal tages alvorligt. De kan bidrage til, at der stilles spørgsmålstegn ved forholdet, og at man begynder at arbejde bevidst med det.

Annonce:

Wake up call
Som udgangpunkt er det ikke en god ide at bolle ved siden, selvom et sidespring til julefrokosten kan vendes til noget positivt, mener sexologen Joan Ørting.

- Det kan være et wake up call for nogle parforhold, hvor man ikke har fået kommunikeret ordenligt, siger Joan til ekstrabladet.dk.

Måske er forholdet gået lidt i stå, og så kommer sådan en handling til at virke som et vink med en vognstang:
- Det er virkelig konsekvenspædagogik, der vil noget: Noget er galt derhjemme, og resultatet er så utroskab. Og hvis man kan tilgive hinanden og få talt ud, kan forholdet blive dybere af det, siger Joan Ørting og påpeger, at der er mange måder at få dybde i sit forhold på:

Rejse sammen, at få børn, erotik, skænderier og kommunikation.

Tungen nede i halsen
Så er der en anden slags sidepring, hvor man fx er til julefrokost og taler godt og intimt med en kollega, og pludselig står man med tungen nede i halsen på vedkommende:

Annonce:

- Det er en slags overskudshandling, hvor tilfældet råder. Det ikke nødvendigvis en god ide at fortælle sin partner om det, hvis det bare er fordi, man har dårlig samvittighed. Men det kan stadig få en til at værdsætte, hvad man har derhjemme, siger Joan, der nok råder folk til at tale sammen istedet for at bolle ved siden af, men som også mener, at verden ikke går under pga. et sidespring.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: