Annonce:
Annonce:

Engangsknald er vanedannende

Sæsonen for engangsknald er over os. Men tilfældig sex med en ukendt partner er ikke så ukompliceret, som man måske skulle tro

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Sommeren er over os med varme, dovne dage og lange, lyse nætter. Og dermed også tiden for uskyldige flirts og saftige engangsknald: Men forskere har fundet et hormon, der binder sexpartnere sammen - altså følelsesmæssigt.

Og det betyder, at one night stands slet ikke så ukomplicerede, som man tror. De kan nemlig være svære at lægge bag sig.

I følge expressen.se har forskere lavet dyreforsøg, der forklarer, hvorfor viser dyr og arter parrer sig flæng, og hvorfor andre finder en fast partner.

Forklaringen er hormomonet vasopressin.

- Hormonet udskilles, når dyrene parrer sig. De dyr, der har receptorer for vasopressin, danner senere familie og passer sine unger, siger Lars-Gösta Dahlöf, der er arbejder med psykologisk sexologi på Göteborgs universitet.

Da forskerne blokerede receptorerne, holdt hannerne op med at opføre sig som gode familiefædre og fandt hurtigt nye hunner.

Virker også på mennesker
I følge den svenske forsker virker hormonet sikkert på samme måde hos mennesker. Vasopressin kaldes derfor også samhørighedshormonet, for det sætter ting i gang i hjernen, der gør, at vi føler fælleskab, samhørighed og vil være sammen med vores partner.

- Men det varer nok lidt, før man får lov til at give sin ustabile partner en skud vasopressin for at holde ham/hende på måtten, siger Lars-Gösta til expressen.se.

Som en pudsig deltalje skal det nævnes, at alhohol mindsker mængden af vasopressin i blodet. Det forklarer måske, hvorfor sidespring tit sker efter store mængder indtagelse af alkohol.

Og betyder vel så også, at alkohol kan bruges forebyggende, hvis man ikke ønsker at blive kæreste med sit one night stand...

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: