Årets side 9-pige: Mor valgte Gud

19-årige Sonja lever som stripper - hun brød med sin iranske familie, da Gud kom i vejen

- Jeg håber da, at jeg kommer til at se min mor igen. På et tidspunkt må man jo lægge al uenigheden bag sig, siger Sonja. (Foto: Jan Unger)
- Jeg håber da, at jeg kommer til at se min mor igen. På et tidspunkt må man jo lægge al uenigheden bag sig, siger Sonja. (Foto: Jan Unger)
– Jeg tror ikke, der er nogen mødre, som umiddelbart kan acceptere, at deres lille datter vælger at smide tøjet foran en flok mænd. Men for mig er det en fin måde at tjene gode og hurtige penge på.

Stemmen er nøgternt konstaterende, men blikket i 19-årige Sonja Javazis brune øjne er intenst.

Den spinkle pige er indehaver af den ærefulde titel Årets Side 9-pige 2006 og har det seneste knap halve år ernæret sig som stripper – med stor succes.

– En hård branche? Måske. Der er i hvert fald en del jalousi og bagtalelse. Det oplever man, når man er ny i branchen. Men jeg ved, jeg kan klare mig.

Ikke talt med mor i et år
– Jeg har stået på egne ben, siden jeg som 14-årig kom på efterskole. Da jeg var 16 år, flyttede jeg hjemmefra, og det seneste år har jeg ikke talt med min mor.

Sonja og hendes familie stammer fra Iran.

Bruddet med familien har intet at gøre med hendes – i manges øjne – kontroversielle valg af karriere. Det skyldes moderens valg af ’kæreste’ for fire-fem år siden.

– Begge mine forældre kom hertil, før jeg blev født. Min mor er kristen, min far ortodoks – hvad det nu vil sige ... Især mor har altid følt, at der var noget galt med den muslimske tro.

– Far og mor blev skilt, da jeg var tre år, så min far har jeg stort set ikke haft kontakt med. Jeg har hans telefonnummer og ved, at han bor i Vanløse. Det er det ...

Efter skilsmissen blev moderen gift med endnu en iransk mand og fødte en søn, Sonjas halvbror, som i dag er 13 år. Han er den eneste i familien, som hun i dag har regelmæssig kontakt til.

Også moderens andet ægteskab endte i skilsmisse. Manden rejste hjem til Iran, mens moderen blev og opdragede sine børn på helt almindelig dansk vis i en lejlighed i Lyngby nord for København.

Fra frisind til bordbøn
– Jeg har altid følt mig som alle andre danskere. Mor var meget frisindet – både hun og jeg har nydt at gå i byen med vores respektive veninder. Indtil for fire-fem år siden havde vi et rigtigt godt forhold.

– Jeg kunne tale med hende om alt – også om fyre. Men så blev mor pludselig meget kristen og troende. Det var, som om hun manglede noget i sit liv, og ja ... så fandt hun Gud. Og han kom til at fylde. Rigtig meget.

– Pludselig skulle vi til at bede bordbøn derhjemme, og mor gik hele tiden i kirke, rendte til religiøse møder og tog til stævner i udlandet. Det kunne jeg som teenager bare slet ikke klare. Vi kunne heller ikke længere snakke om f.eks. sex.

– Derfor flyttede jeg. Først på efterskole og siden for mig selv.

– Hun havde det meget svært med, at jeg efter 10. klasse ville have et fri-år. Det fik jeg ikke lov til, så jeg startede på hf – og droppede ud. Så blev mor sur. Det betød, at vi droppede kontakten, fortæller Sonja, som de første år på egen hånd skaffede sig job i Magasin og Zara og også knoklede på cafeer.

Vil ikke provokere
– Hele tiden havde jeg en tanke om at springe ud som stripper og model i f.eks. Ekstra Bladet og Se og Hør. Mange tror, at det var for at provokere min mor, men det det var det altså ikke. Det var noget, jeg havde lyst til.

– Og så var jeg træt af at arbejde så hårdt for pengene. Som stripper kan jeg jo tjene det samme på et ti minutters show som på en hel arbejdsdag i Magasin.

– Det betyder, at jeg kan nøjes med at arbejde et par gange i weekenden – så er der til husleje, mad og tøj. Og masser af fritid til at slappe af og hygge med kæresten i, siger Sonja, der 28. februar kan fejre fem måneders kærestedag med Jan, manden i hendes liv.

– Det er ham, der har hjulpet mig i gang som stripper, og som støtter og bakker mig op. Han sørger altid for, at der er en ven med ude til at passe på mig. Han er ikke selv med, fordi han synes, det er for grænseoverskridende at være til stede, når jeg stripper for andre mænd.

Savner mor
Selv om Sonja i øjeblikket trives med kæreste og karriere, lægger hun ikke skjul på, at hun savner sin mor.

– Jeg savner at ringe til hende og fortælle om en god eller dårlig dag. Det er sådan noget, man har en mor til, siger Sonja, som håber, at kontakten en dag kan genoptages:

– På et tidspunkt må man jo lægge alt det gamle og al uenigheden bag sig. Når jeg en dag skal giftes, vil det da være meget underligt ikke at have min mor med i kirken.

– Du siger giftes i kirken, så ...

Sonja afbryder:

– Ja, jeg vil da giftes i en kirke. Ligesom mine børn, når jeg engang får nogle, skal døbes. Jeg er selv kristen på samme måde, som de fleste danskere, så det hører med. Men jeg vil ikke leve mit liv efter en bog, om den så hedder Biblen eller noget andet.

Ingen skam
– Du taler om bryllup og børn ...

– Ja, men børnene kommer først, når jeg har fået mig en uddannelse – og måske også hus og bil. Jeg vil gerne være frisør – men på den korte, private uddannelse. Jeg orker ikke at gå fire år i skole. Derfor er jeg nødt til at spare sammen til uddannelsen. Det er jo også derfor, jeg stripper.

– Når først jeg får børn, er det slut. Ikke fordi det er noget at skamme sig over – det er da noget, jeg engang vil fortælle dem om, for jeg tror ikke på hemmeligheder.

– Men på den anden side må man også tænke på, at de kunne risikere at blive drillet i skolen, hvis jeg stadig strippede. Det skal de ikke udsættes for, siger Sonja.
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen