Annonce:

Hvor stramt er stram?

Bækkenbunden skal trænes

Annonce:
Følg Sex & Samliv
Kun i Ekstra Bladet

Hej Signe
Vi har læst en artikel, der indeholder en test af, hvor stramme kvinder er, og hvor det beskrives som 'for spændt' hvis man er 4 eller 5.

Vores spørgsmål i den sammenhæng er, hvad 'for spændt' lige præcis betyder? Er det forbundet ned problemer at være for stram, og er der i så fald noget, man bør gøre for at modvirke dette?

Kh JeppeKære Jeppe
Bækkenbundens mange muskler ligger som det nederste lag “gulv” i kroppen, som vores “rør” urinrør, endetarm og kvindens skede går ned igennem. Gode, stærke muskler, sørger for at lukke af, så vi ikke bliver “utætte”. Bl.a. derfor er kniveøvelser utrolig vigtige.

Men musklerne kan også krampe fx ved en overtræning eller ved vaginisme (lukker af ved samleje, så manden ikke kan trænge ind). Er bækkenbunden overspændt skal der aktivt afspændes. Det kan man få hjælp til fx hos fysioterapeut.

Vaginisme er straks mere kringlet, da kramperne 9 af 10 gange skyldes, at man er utryg eller bekymret ved sex. Samtaleterapi sammen med et særligt afslapnings- træningsprogram, som kvinden udfører alene derhjemme, kan få hende til at spænde af, så hun kan have smertefri sex.

Nogle kvinder er født med et meget “tæt” sæt muskler, der sidder, så de lukker mere af for indgangen til skeden end hos de fleste. Ved at træne dem moderat, kan de opnå større kontrol over dem og derved også få dem til at slappes og blive bløde, så indgangen til skeden bliver lettere at trænge ind i.

Kh Signe

Ubegrænset adgang til Ekstra Bladet+
Ekstra Bladet
79 kr./md.
Abonnent? Log ind
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: